Edremit Kaymakamlığı Proje Birimi 2018 Yılı Yol Haritasını Belirledi

Balıkesir’in Edremit Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi, Kaymakam Ali Sırmalı başkanlığında; 2018 yılında proje teklif çağrısına çıkan kurum ve kuruluşlara sunulacak projeler ile ilgili yol haritasını belirlendi.

Edremit Kaymakamlığı Proje Birimi 2018 Yılı Yol Haritasını Belirledi
Öncelikle Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı "Mesleki Eğitimi Geliştirme Mali Destek Programı" kapsamında ihtiyaç ve sorun analizinin yapıldığı toplantıda proje konuları tek tek değerlendirildi.

Toplantıda açıklama yapan Kaymakam Ali Sırmalı "Edremit ilçemizde 2017 yılında değişik fon kuruluşlarından hibe desteği alarak uyguladığımız 7 projemiz ile başarılı sonuçlar elde ettik. Umuyorum ki 2018 yılında da Edremit’i öne çıkarak ve Edremit’in büyümesine ve gelişmesine vesile olacak başarılı projeler kazandırırız. Edremit Kaymakamlığı bünyesinde kurulu bulunan ve çoğunluğunu akademisyen hocaların oluşturduğu Proje Koordinasyon Birimini toplayarak 2018 yılında yapılması planlanan projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Öncelikle bölgemizin destek noktası olan Güney Marmara Kalkınma Ajansının açık teklif çağrısı "Mesleki Eğitimi Geliştirme Mali Destek Programı "kapsamında ihtiyaca binaen 5 proje konusu belirlendi. Belirlediğimiz 5 proje ile; İlçemizde kaliteli mesleki eğitimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için özellikle Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarımızda gerek donanımsal gerekse kaliteli eğitim açısından doğru analizlerin yapılması, mesleki eğitim kurumlarımızdan mezun olan öğrencilerin doğru alanlarda istihdamının sağlanması ve dolayısıyla sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda ara eleman bulunması sorununun ortadan kaldırılmasını hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda hazırlayıp sunacağımız projelerimiz ile mesleki eğitimde öğrencilerimizin; ulusal, uluslararası arenada rekabet edebilecek seviyede bilgiyi ve katma değeri yüksek teknolojileri üreten, kullanan ve paylaşan, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılayan, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesine öncülük eden bireyler olarak yetişmesi de sağlamış olacağız" dedi.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Doç.Dr.Selami Selvi, Yrd.Doç.Dr.Raif Sakin, Yrd.Doç.Dr.Gonca Sakin, Yrd.Doç.Dr.Tuba Öncül Abacıgil, Öğr.Gör.Dr.Serkan Sezen,Edremit Belediyesi Proje Sorumlusu Hilal Tunca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Personeli Melek Gülçimen, Yeşim Yıldız Koçyılmaz, Edremit Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Hüseyin Kartal ve Cevdet Kaya, Edremit Ticaret Odası Proje Sorumlusu Uğur Çatma, Edremit Ticaret Borsası Gıda Mühendisi Selda Uzunoğlu, Zeynep İlhan, Edremit İlçe Malmüdürlüğü Gelir Uzmanı Mahmut Şen ve Kaymakamlık Proje Birimi Sorumlusu Selma Tekçe katıldı.

Kaynak: İHA