DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Açıklaması

'Firmalarımızın, dünya yazılım ve mobil uygulamalar pazarından daha fazla pay almaları ile Trabzon ekonomisine önemli katkı sağlanacaktır'.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzonlu firmalarının, dünya yazılım ve mobil uygulamalar pazarından daha fazla pay almaları ile kent ekonomisine önemli katkı sağlanacağını ifade etti.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, DKİB tarafından Trabzon Teknoloji Bölgesi'nde faaliyet gösteren yazılım ve bilişim sektöründeki firmalara, Ekonomi Bakanlığınca yazılım sektörüne verilen desteklere yönelik eğitim semineri düzenlendiğini belirtti.

Ekonomi Bakanlığınca çok önemli destekler verildiğini vurgulayan Gürdoğan, "Trabzon'un genç beyinleri olarak tanımladığımız yazılım sektöründeki firmalarımızın uluslararası arenada da boy göstermelerinin sağlanması amacıyla döviz kazandırıcı faaliyet olarak yazılım sektörüne yönelik Ekonomi Bakanlığımızca çok önemli destekler verildi. Bu amaçla yazılım sektörünün de Trabzon'da hak ettiği potansiyele ulaşması, verilen desteklerden yetkin düzeyde faydalanmaları için seminer düzenledik." ifadelerini kullandı.

Gürdoğan, seminerin Ekonomi Bakanlığı uzmanlarınca verildiğine işaret ederek, Türkiye'de her geçen gün ihracatı artan yazılım sektörünün, Trabzon'da daha fazla gelişmesi için firmalara destek vermeye devam edeceklerini aktardı.

- "Teknokent'te çok önemli uyulamalar geliştirildi"

Trabzon Teknokent'te faaliyet gösteren firmaların çok önemli ve uluslararası pazarlarda kabul gören uygulamalar geliştirdiğine dikkati çeken Gürdoğan, şunları kaydetti:

"Firmalarımızın dünya yazılım ve mobil uygulamalar pazarından daha fazla pay almaları ile Trabzon ekonomisine önemli katkı sağlanacaktır. Trabzon Teknokent'in bir Silikon Vadisi örneği olabilmesi için yazılım firmalarının devlet yardımı uygulamalarından daha fazla faydalanmalarına, uluslararası pazarlarda tanıtımlarının sağlanmasına ve gerek ülkemizde gerekse uluslararası pazarlardaki yazılım taleplerine ulaşma ve tedarikçilerle buluşmalarına yönelik çalışmalara da etkin bir şekilde destek vereceğiz."

Gürdoğan, Trabzon'da yazılım ve bilişim sektörünün daha da gelişerek çok büyük başarılara imza atma potansiyeli taşıdığını da vurguladı.
Kaynak: AA