Diyarbakır'da Ücretsiz Sinema Günleri Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk ve yetişkinlere yönelik başlattığı ücretsiz sinema günleri, hafta sonu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan gösterimlerle devam ediyor.

Diyarbakır'da Ücretsiz Sinema Günleri Devam Ediyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentte sanatsal faaliyetleri artırma ve sinemayı sevdirme amacıyla başlattığı ücretsiz sinema günleri devam ediyor. Her ay çocukla için çizgi animasyon ve yetişkinlere yönelik farklı türlerde film izleme olanağı sunan ücretsiz sinema günleri Şubat ayı programında 2 animasyon ve 1 yetişkin filmi yer alıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi sinema salonlarında yapılan gösterimlerde çocuklara animasyon türünde “Köstebekgiller 2: Gölge’nin Tılsımı” ve “Canım Kardeşim Benim: Uzaylılar Mı Gelmiş?” adlı 2 animasyon film ve yetişkinlere yönelik “Aile Arasında” adlı bir filmi gösterime girdi.

Çocukların aileleriyle birlikte yoğun ilgi gösterdiği ve kısa sürede tüm koltukları doldurduğu gösterimlerde Şubat ayı boyunca hafta sonları “Köstebekgiller 2: Gölge’nin Tılsımı” filmi 7 kez, “Canım Kardeşim Benim: Uzaylılar Mı Gelmiş?” adlı film 5 kez, “Aile Arasında” filmi ise 4 kez gösterilecek. Sinemanın yanı sıra tiyatro gösterilerinin de yapıldığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde Şubat ayı boyunca her Cumartesi saat 15.00’te Lysistrata, her Cuma ve Cumartesi günleri ise saat 20.00’de Beyaz isimli oyunlar sanatseverlerle buluşacak.
Kaynak: İHA