Çiçekli Açıklaması 'Terörün Belini Kırdık'

Van’ın Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Van’da gençlerin işsiz kalmasının bir numaralı sebebinin terör olduğunu belirterek, terörün belini kırdıklarını ve bu yaz mevsiminin de Allah’ın izniyle terörün ve uzantılarının bittiği sene olacağını söyledi.

Çiçekli Açıklaması 'Terörün Belini Kırdık'
İlçede başlattığı birbirinden önemli projelerle Edremit’in çehresini değiştiren Başkan Vekili Atıf Çiçekli, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını ise yerinde dinliyor. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Çiçekli, Bakımlı ve Gölkaşı mahallerindeki vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntıları dinlerken, 2017 yılında yapılan hizmetler ve 2018 yılı yatırım programı hakkında açıklamalarda bulundu. Mahalle ayrımı yapmaksızın vatandaşların yoğun yaşadıkları yerlere her türlü belediyecilik hizmetlerini götürmeye çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Allah’ın rızasını hedef tutarak gelen kaynakları yerinde kullanmak için gayret gösterdiklerini belirtti.

Çiçekli, “Belki arzu ettiğimiz sonuçlar olmadı. Kaynaklarımızın yetersizliğinden ve bize bırakılan 8-9 milyon borcun oluşturduğu sıkıntıdan kaynaklı istediğimiz sonuçları elde edemedik. 2017’de buraya yaklaşık 960 bin TL’lik bir hizmet yaptık. Bütçemizin nüfus oranına göre daha fazlasını biz Çiçekli Mahallesi’ne vermişiz. İmkanlarımız doğrultusunda daha fazlasını yapmak için de gayret göstereceğiz. Sadece Allah rızası için, hiçbir şey beklemeden bir emanetin sahibine tevdilinin nasıl olduğunu göstermek için gayret ediyoruz. Adaletten asla şaşmamaya çalıştığımızı bilmenizi isterim” dedi.



“İzah edilemeyecek bir sürü çirkinlikle muhatap oldunuz”

Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını da dinleyerek not alan Çiçekli, daha sonra Gölkaşı Mahallesi’ne giderek mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Burada da kısa bir konuşma yapan Çiçekli, terör örgütüne tepki gösterdi. Belediyelerin hizmet için var olduğunu ve bu göreve gelenlerin amaçlarının dışına çıkarak ülkeye, vatana ve vatandaşlara karşı ihanet içerisinde olduklarını anlatan Atıf Çiçekli, “Bildiğiniz üzere göreve sıkıntılı başladık. Hendekler, hendeklerden kaçan insanlar, çoluğun çocuğun zorla dağa götürüldüğü, haraç istemeler, belediyenin bin bir türlü çıkarttığı problemler, üstüne üstelik birde ‘biz size hizmet sözü vermedik, biz size özgür Kürdistan’ın sözünü verdik’ diye ifadeler. Dinle, diyanetle, ümmetle, milletle izah edilemeyecek bir sürü çirkinlikle muhatap oldunuz. Ben bundan dolayı üzüntümü ve sizin bu yaşadıklarınızdan dolayı şahsım adına bu durumdan ziyadesiyle üzüldüğümü ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Gençlerin işsiz kalmasının bir numaralı sebebi terördür”

Geçmiş dönemde terörle oluşturulan sıkıntıları herkesin bildiğini vurgulayan Çiçekli, Van’ın en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu kaydetti.

Başkan Vekili Çiçekli, “Niye gençlerimiz işsiz? Burada neden fabrika yok? Benim şimdi 10 milyon param olsa, bundan 3 sene önce Van’a gelip yatırır mıydım? Kimse yatırmaz? Niye, örgüt geliyor, ‘bize haraç vereceksin, istediğimiz zaman kepenk kapatacaksın, istediğimiz zaman açacaksın, yolları keseceğim ve denetim yapacağım, haraç isterim’ diyordu. Buradaki gençlerimizin işsizliğinin bir numaralı sebebi terördür. Bundan dolayı yatırımcı Van’a gelmiyor ve Van’a yatırım yapmıyordu. Önümüzdeki süreçte bu terörün belini kırdık kıracağız inşallah. Bu yaz Allah’ın izniyle terörün ve onun uzantılarının bittiği sene olacak inşallah. Artık bir daha buradaki millete, ümmeti Muhammed’e; bu Zerdüştlüğü, bu Marksizmi, bu komünizmi bu ateşe tapmayı dayatamayacaklar. Bu namussuzların belini kırdık. Yurt içinde kırdık, yurt dışında da kıracağız” şeklinde konuştu.



“Bizde ümmetçilik dışında başka çizgi olmaz”

Allah rızası için nerede hak varsa onun yanında olduklarını, nerede de batıl varsa onun karşısında olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Vekili Çiçekli, “Bizlerin temel düsturu, temel şiarı rıza-i ilahidir. Bizde Kürtçülük, Türkçülük, Arapçılık olmaz. Bizde olsa olsa ümmetçilik olur, ümmeti Muhammed’in evladına hizmet etme gayreti olur. Bunun dışında başka yolda bilmeyiz. Başka çizgide tanımayız. Bu belediye her birinizin hakkıdır ve bu paraları kimse size hizmet etmek noktasının dışında başka bir amaç için kullanamaz” dedi.

Yaptığı konuşmanın ardından vatandaşların sorun ve sıkıntılarını da dinleyen Atıf Çiçekli, kanal boyunun ıslahı başta olmak üzere birçok hizmetin müjdesini de verdi.
Kaynak: İHA