Çaycuma'da Kütüphane Açılışı

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Çaycuma İmam Hatip Lisesinde Şehit Polis Memuru Çağdaş Arslan adına kurulan kütüphane açıldı.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmada, Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi'nin uygulamaya konulduğunu söyledi.

Açılışa katılan ve kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Turanlı, şöyle konuştu:

"Kütüphaneler olmazsa olmazlardır. Gezmişten bugüne kadar, bundan sonrada teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin ihtiyacımız olan kaynak, arşiv olacak. Dolayısıyla büyük bir iş, güzel bir iş tebrik ediyoruz.

Hiç bir kişiye, hiç bir ideolojiye, hiç bir şeye asla körü körüne bağlanmayın. Bundan emin olun. Birçok anlamda geri kalmışlığımızın ana sebeplerinden bir tanesi de bu olabiliyor. Onun için özgür birey olacağız. Sorgulayan birey olacağız. İlimle yola çıkacağız. Sanatla mutlaka ama mutlaka iştigal edeceğiz ve uğraşacağız."

Vali Çınar, kütüphanenin açılışı ardından Çaycuma Kaymakamlığının destekleriyle kurulan Mimar Sinan ilköğretim okulu ve Çomranlı ilköğretim okuluna kurulan kütüphanelerin açılışını yaptı.

Kaynak: AA