Batman Belediyesinden Esnaflara 'Kaldırım İşgali' Uyarısı

Batman kent merkezinde kaldırım işgali yapan esnaflara yönelik zabıta ekiplerinin yaklaşık 245 tutanak tuttuğunu belirten Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, esnafları kaldırım işgali konusunda uyardı.

Batman Belediyesinden Esnaflara 'Kaldırım İşgali' Uyarısı
Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, meclis toplantı salonunda gazetecilerle bir araya geldi. Esnaları kaldırım işgali konusunda Aksoy, “Esnaf arkadaşlarıma bu son uyarımdır. Bundan böyle uyarı yapmayacağız. Kim olursa olsun hiç kimsenin, hiçbir grubun, hiçbir kişinin kamu düzenine uymama konusunda bir ayrıcalığı yoktur. Cezai muameleye tabi kalmamak için bu cezaları da mevzuatın izin verdiği ölçüde arttırarak uygulayacağız” dedi.



“Daha iyi bir kent amaçlıyoruz”

Esnafların kaldırım işgalleri ile kentin caddelerinde vatandaşların daha rahat bir şekilde yürümesini ve dolaşmasını engellediğini belirten Aksoy, “Kentimizin önemli meselelerinden bir tanesi de biliyorsunuz her zaman halkımızın şikayetlerine konu olan, kentin çağdaş kent olma niteliğini zedeleyen, yaya trafiğini aksatan, görsel kirlilik yaratan, gıda maddelerinin halk sağlığını tehdit eden ve özellikle ailelerin, hanımların, çocukların caddelerimizde rahatça yürümesini dolaşmasını engelleyen bu kaldırım işgali sorunudur. Biz sadece park yaparak, yol yaparak değil, ancak bu tür konulara da eğilerek vatandaşlarımız için, hemşerilerimiz için daha iyi bir kent, daha iyi yaşam şartları sağlamayı amaçlıyoruz. Tüm ikazlarımıza rağmen, bu konudaki tüm çalışmalarımıza rağmen ne yazık ki esnaflarımızın bir takım alışkanlıklarını terk etmemesinden dolayı tam bir başarı sağlayamadık. Dolayısı ile bu kaldırım işgali konusunu tamamıyla ve kalıcı olarak çözmek niyetindeyiz. Vatandaşımızın da isteğinin bu yönde olduğunu biliyoruz” diye konuştu.



“245 tane tespit tutanağı tuttuk”

Esnaflarla ilgili 245 tutanak tutulduğuna dikkat çeken Aksoy, şunları kaydetti:

“245 defa uyarmışız. Ancak uyarılanların ne yazık ki bu uyarılara riayet etmediğini görüyoruz. Bunun dışında şunun bilinmesini isterim, kim olursa olsun hiç kimsenin, hiçbir grubun, hiçbir kişinin kamu düzenine uymama konusunda bir ayrıcalığı, bir özgürlüğü de yoktur. Esnaf arkadaşlarıma bu son uyarımdır, lütfen hem kendilerinin mağduriyetlerine yol açmamak için, cezai muameleye tabi kalmamak için ki bu cezaları da mevzuatın izin verdiği ölçüde arttırarak ve en ağır şekilde uygulayacağız. Bu konuda da özel bir çalışmamız var. Ben bunu koyarım, şu kadar para cezası öderim önemli değil diye bir şey yok. O cezaları arttırarak uygulayacağız. Eğer mevzuat dükkan kapatmaya kadar bize yetki veriyorsa gerekiyorsa onu da uygulayacağız. Esnaf arkadaşlarımız bundan sonra işgal konusunda hassas davranmasını sizlerin aracılığıyla rica ediyorum. Bundan böyle uyarı yapmayacağız. Bu genel bir uyarıdır. Bundan böyle bu iş için özel olarak kurduğumuz ekiplerle sadece Turgut Özal Bulvarı değil, şehrin tamamını denetleyeceğiz.”
Kaynak: İHA