ATSO Başkanı Kırlangıç Açıklaması 'Zeytin Dalı Harekatı'na Karşı Çıkmaya Hakları Yok'

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Murat Kırlangıç, yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele eden ve 50 bin insanını toprağa veren Türkiye’nin terörün ne demek olduğunu en iyi bilen ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Bölgeye barış getirme vaadiyle binlerce kilometre uzaklardan silahlı müdahalede bulunan devletlerin ve buna destek veren diğer ulusların Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıkmaya hakları yoktur” dedi.

ATSO Başkanı Kırlangıç Açıklaması 'Zeytin Dalı Harekatı'na Karşı Çıkmaya Hakları Yok'
Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın terörü yok edip bölgeye barış getirmeyi hedeflediğini belirten Murat Kırlangıç, “Bir terör örgütünü yok etmek için başka bir terör örgütünü silahlandırma ve bu terör örgütünden ordu kurarak bölgede barış getirme yalanlarına inanmayacak kadar terör konusunda tecrübeliyiz. Bizim gözümüzde teröristle işbirliği yapanın teröristten farkı yoktur. Bölgeye barış getirme vaadiyle binlerce kilometre uzaklardan silahlı müdahalede bulunan devletlerin ve buna destek veren diğer ulusların Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıkmaya hakları yoktur. Sınırlarını korumak ve sınırındaki terör oluşumlarını engellemek Türkiye Cumhuriyeti’nin en temek hakkıdır. Bu harekat bölgedeki terör unsurları yok edilene kadar devam edecektir. Afrin ise Afrin, Münbiç ise Münbiç. Kararlıyız, kimse bizi yıldıramaz” diye konuştu.

Yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda verilen şehitlerin Türk milletinin kalbinde yaşayacağını vurgulayan Kırlangıç, “Bizler Çanakkale’de yedi düvele meydan okumuş, tüm imkansızlıklara rağmen kazmayla, kürekle ülkesini düşmanlardan temizlemiş bir ecdadın torunlarıyız. Gerektiğinde kadın, erkek, yaşlı, genç demeden ülkemizin bekası için ölümü göze almaktan çekinmeyecek bir milletiz. Şehitlik bu millet için gurur kaynağıdır. Ülkemizin bekası için Afrin’de mücadele eden askerlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Ayaklarına taş dokunmasın. Ülke olarak devletimizin, Mehmetçiğimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA