AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Yurdunuseven Açıklaması

'Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıkladı. Sigortasını da devlet yapacak'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıkladı. Sigortasını da devlet yapacak." dedi.

Başkan Yurdunuseven, il başkalığında düzenlenen haftalık basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Afrin bölgesinde olduğunu söyledi.

20 Ocak tarihinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın 18. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 970 olduğunu belirten Yurdunuseven, "Biz hep söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Yine 15 Temmuz darbesi gecesi şehit olan bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.

CHP Meclisi Üyesi Sera Kadıgil’in kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlara da değinen Yurdunuseven, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz hafta İnternet Habercileri Derneğinin yapmış olduğu toplantıyla Afrin Operasyonu'na mecliste grubu bulunan siyasi partiler olarak destek verdi ve CHP’nin de desteğini gördük. CHP burada böyle başka yerde farklı bir yol çiziyor. Malumunuz CHP bir kongre yaptı ve bu kongrede Parti Meclisinin içerisine dahil edilen bir hanımefendi var ve bu hanımefendi özellikle şehitler ölmez ifadesinden rahatsız ve bununla birlikte ezandan rahatsız bir hanımefendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıkladı. Sigortasını da devlet yapacak. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu da devlet karşılayacak. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alınacak. Kişi hem maaşı alacak hem kendi işinin patronu olacak. Geri ödeme 300 yavru ile yapılacak. İstenirse kuzular devlete satılabilecek. Yani borcunu böyle ödeyecek."
Kaynak: AA