Adana'da İki Kardeşin Öldürülmesi

Seyhan ilçesinde iki kardeşin işlettikleri kafenin önünde öldürülmesiyle ilgili tutuklanan kardeş iki şüpheli hakkında, 2'şer kez müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde iki kardeşin işlettikleri kafenin önünde tabancayla öldürülmesiyle ilgili tutuklanan kardeş iki şüpheli hakkında 2'şer kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Aralık ayında meydana gelen olayda Mustafa (50) ve kardeşi Tufan Karaibişoğlu'nu (48) tabancayla vurarak öldürdüğü, olay esnasında bir kişiyi de yaraladığı iddia edilen Serhan Girgis (35) ile kendisini azmettirdiği öne sürülen kardeşi Emirhan Girgis (29) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının, şüpheli iki kardeş hakkında "Kasten öldürme, yaralama" suçlarından hazırladığı iddianame Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Sanıkların 2'şer kez müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen iddianamede, tarafların Türkmenbaşı Bulvarı'nda ortak bir kafe açtıkları belirtildi.

Serhan Girgis'in eşinin kafedeki işlere karışması, Mustafa Karaibişoğlu'nun da personelle ilgili kararlarda ortağına danışmadan hareket etmesi üzerine taraflar arasında anlaşmazlık çıktığı belirtilen iddianamede, kafe müdürünün işten çıkartılması üzerine Girgis’in ortaklıktan ayrılmaya karar verdiği ifade edildi.

Olayın öncesinde de tarafların ortaklığın sonlandırılması konusunda tartışmaya başladığı belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Serhan Girgis sigortacılık işi yapan kardeşi Emirhan'ı da yanına alarak iş yerine gitti. Tufan ve Mustafa Karaibişoğlu ile ortaklığı sona erdirmek için tartışmaya başladılar. İş yeri çalışanları kavgayı ayırdı. Daha sonra Mustafa ve Serhan, birlikte araca binip 2-3 metre gittikten sonra geri döndü. Araçtan inen Mustafa'nın Serhan'a tokat atması üzerine tekrar kavga etmeye başladılar. Emirhan, ağabeyi Serhan'a 'ne duruyorsun sıksana, sıkmayacaksan ver ben sıkayım' diye bağırdı. Bunun üzerine Serhan, tabancasını önce yere doğrultup 2-3 el ateş etti. Açılan ateşten Karaibişoğlu kardeşlerin kafe ile ilgili işlerini takip eden Hüseyin Serdar Atılgan ayağından yaralandı. Serhan daha sonra Mustafa ve Tufan kardeşleri 5-6 kez ateş ederek öldürdü."

İddianamede savunmasına yer verilen Serhan Girgis ise pişman olduğunu belirterek, "Hüseyin belinden tabancayı çıkartıp bana doğrulttu. Ben de tabancamla 1-2 el havaya ve yere ateş ettim. Hüseyin tetiğe bastı, silah ateş almadı. Mustafa ve Tufan da ellerini ceplerine attı. O sırada kardeşim Emirhan 'Abi silahları var dikkat et' demesi üzerine rastgele üzerlerine ateş ettim." ifadesini kullandı.

Mustafa ve Tufan Karaibişoğlu kardeşler, Seyhan ilçesinde 4 Aralık 2017'de bir kişinin ateş açması sonucu yaralanmış, kaldırıldıkları hastanede kurtarılamamıştı. Olay yerinden otomobille kaçan şüpheli Serhan Girgis cinayet zanlısı olarak yakalanmış, kardeşi Emirhan Girgis de bir süre sonra gözaltına alınmış ve her iki zanlı da tutuklanmıştı.

Kaynak: AA