4 Şubat Dünya Kanser Günü

Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle farkındalık için reklam çalışması yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kansere karşı toplumsal bilinci arttırmak amacıyla anlamlı bir farkındalık çalışmasının hayata geçirildiği kaydedildi.

Kısa film şeklinde yapılan farkındalık çalışması için vatandaşların sıklıkla bulunduğu metro durakları ve yürüyüş yollarının seçildiği ifade edilen açıklamada, dijital ekranlarda gösterilen filmde ilk önce saçları rüzgarda dalgalanan bir kadının olduğu görüntüler görülüyor.

Açıklamada, vatandaşların sıradan bir reklam filmi olarak gördüğü görüntülerde daha sonra kadının rüzgardan saçlarının döküldüğünün aktarıldığı dile getirilerek, şunlar kaydedildi:

"Ardından görüntüler eşliğinde 4 Şubat'ın Dünya Kanser Günü olduğu ve erken teşhisin önemine ilişkin bilgilendirici yazılar ekrana yansıyor. Vatandaşların bu görüntüleri izlerken yaşadığı duygu dolu anlar ise çalışmayı farklı bir boyuta taşıdı. Farkındalık çalışmasında yer alan görüntülerin sonunda ise ücretsiz kanser taraması için lütfen erken teşhis tarama eğitim merkezlerine başvuru yapın uyarısı da yapılıyor."

Kaynak: AA