Yatırımın Yeni Gözdesi Kavak

Samsun’un Kavak ilçesi son dört yıl içinde yaklaşık 400 milyon liralık kamu yatırımı aldı.

Yatırımın Yeni Gözdesi Kavak
Son yıllarda yaşadığı değişim ile öne çıkan Kavak, hemen her yıl aldığı kamu yatırımları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. İlçe son dört yıl içinde çeşitli alanlarda 366 milyon liralık kamu yatırımı aldı.

Kavak’ın kalkınma yolunda gösterdiği performans kamu yatırımları alanında da kendisini gösterdi. Son yıllarda aldığı sanayi yatırımları ve yeni açılan istihdam alanları ile işsizliği neredeyse “yok” denecek seviyelere çeken Kavak, ulaştığı konum ile Samsun’un parlayan yıldızı oldu.

Kavak’ın hemen her alanda ulaştığı kalkınma hareketini kamu yatırımlarında da aldığını söyleyen Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “ İlçemiz gösterdiği performans ile artık bambaşka bir kimliğe bürünüyor ve parlayan bir yıldız olarak Samsun’un ilçeleri arasında öne çıkıyor” dedi.

Halka hizmet sloganı ile oturduğu başkanlık koltuğunda bu ilkeden taviz vermeden çalışarak ilçenin bugünlere ulaşmasına katkı sağladığını söyleyen Başkan Sarıcaoğlu, “AK Parti Belediyeciliği ile tanışan Kavak, kalkınma gelişme yolundaki çıtasını her geçen gün daha üst noktalara çekiyoruz. Halkımızla el ele vererek yaptığımız çalışmalarla bölgemize gelmelerini sağladığımız girişimcilerimizle Organize Sanayi Bölgemizde faaliyete geçen onlarca fabrikamızla hem istihdam sorunumuza neşter vurduk hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.



2014-2018 kamu yatırımları

Başkan Sarıcaoğlu, 2014 -2018 yılları arasında Kavak’a yapılan kamu yatırımlarını da şöyle sıraladı:

“Kredi Yurtlar Kurumu 300 milyon, Gençlik Merkezi 1,5 milyon, Çok Amaçlı Spor Salonu ve Çevre Düzenlemesi 5,6 milyon, Bahçelievler Mahallesi Halı Saha 200 milyon, Aksu Deresi Islahı 2,5 milyon, Cevizlik Deresi 4,5 milyon, Kavak Çakıralan Yolu Geçişi ve Çevre Düzenlemesi 4,5 milyon, İkibin kişilik Cezaevi Islah Evi 152 milyon, Doğalgaz 35 milyon, Devlet Hastanesi Projesi 17 milyon, Yaşar Doğu İlköğretim Okulu 1,2 milyon, Akşemsettin İmam Hatip Lisesi ve Yetmişbeş Kişilik Pansiyon 7 milyon, 3 Adet Okul Projesi 24,6 milyon, Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 35 milyon, SASKİ Daire Başkanlığı 65 milyon, Kavak Belediyesi 15 milyon. Bu yatırımların ilçemize gelmesine vesile olan tüm Milletvekillerimize ve Bakanlarımıza şahsım ve tüm Kavaklılar adına teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA