Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Rize'de kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Rize'de kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, İkizdere ilçesine bağlı Gölyayla köyünde kırsal alanlara 250 kilogram sakatat, İyidere ve İkizdere vadileri arasına ise 200 kilogram kuş yemi bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Miktat Özyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayvanları için doğaya yem bırakılması faaliyetine başladıklarını söyledi.

Çetin kış şartlarında besin bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem desteğinin önemine işaret eden Özyanık, "Arazide yem bulamayan yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine inmesinin önüne, doğada yemleme yaparak geçmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz kış sezonunda 3 ton yem desteği sağladık. 2017-2018 kış sezonunda da Rize'de toplamda 3 ton yem desteği yapılması hedefleniyor ama yeterli olmaması durumunda yem desteğini artıracağız." dedi.

Faaliyetlerin kış mevsimi süresince devam edeceğini kaydeden Özyanık, şöyle devam etti:

"Rize'de ilk faaliyetimizi de İkizdere ilçemizde gerçekleştirdik. Yaban hayatını ne kadar çok desteklersek turizme etkisi o kadar fazla olacaktır. Av turizmi ve yaban hayatı gözlem turizmi, foto safariye çok ciddi katkı sağlayacaktır. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki süreçte Çamlıhemşin Kaçkar Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda faaliyette bulunacağız."

Özyanık, vatandaşların yaban hayatına duyarlı olduğunu, kaçak avcılıkla mücadelede desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA