Vefat Eden Güneydoğu Gazisi Askeri Törenle Toprağa Verildi

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş Mahallesinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Güneydoğu gazisi Özen Yaşın (52) düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Vefat Eden Güneydoğu Gazisi Askeri Törenle Toprağa Verildi
Gazi Özen Yaşın için, ikamet ettiği Tirkeş Mahallesinde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namaza Gölmarmara Kaymakamı Saruhanlı Kaymakam Vekili Hüseyin Karameşe, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, protokolün diğer üyeleri, askeri erkan ve mahalle sakinleri katıldı.

Tirkeş camiinde İlçe Müftüsü Muhammet Kocak’ın kıldırdığı namazın ardından Yaşın’ın cenazesi askerlerin omzunda bir süre taşınarak cenaze aracına konuldu. Daha sonra mahalle mezarlığına götürülen Yaşın’ın naaşı burada toprağa verildi.

Yaşın’ın 1986 yılında vatani görevini yaptığı Erzurum’da top atışı yapılırken bir kolunu kaybettiği ve bu olayın ardından kendisine gazilik unvanı verildiği öğrenildi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, cenaze namazı sonrası görüştüğü Yaşın’ın ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.
Kaynak: İHA