Vali Varol Açıklaması 'Çocuklarımızın Vatan, Millet Sevgisiyle Yetişmeleri Gerekiyor'

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, “Çocuklarımızın vatan, millet sevgisiyle yetişmeleri ve yeri geldiğinde bu değerlerimiz için fedakarlık yapabilecek bireyler olmaları gerekiyor” dedi.

Vali Varol Açıklaması 'Çocuklarımızın Vatan, Millet Sevgisiyle Yetişmeleri Gerekiyor'
2017/2018 eğitim-öğretim yılı 2. yarıyılı dolayısıyla gittiği Fatih İlkokulunda öğrenci ve öğretmenlere seslenen Vali Varol, “Zor bir ülkede, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemiz her an tehdit altında. Her gün bir şehit haberi gelecek mi diye kaygılanıyoruz. Bunun için çocuklarımızın vatan, millet sevgisiyle, yetişmeleri ve yeri geldiğinde bu değerlerimiz için fedakarlık yapabilecek bireyler olmaları gerekiyor” diye konuştu.

Çocukların eğitim anlamında fiziksel ihtiyaçlarını gidermek için çok önemli yatırımlar yapıldığına değinen Vali Varol, “Okul, derslik ve öğretmen kadrolarının tamamlanması anlamında eksiklik kalmaması için çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Artık çocuklarımız gerçekten yüksek standartta binalarda, iyi yetişmiş, genç, azimli eğitimci kadrolarından eğitim alıyorlar. İyi insan olmak, isminin başına unvan koymak değildir sadece. Her iyi insanın, düzgün insanın hayatında kesinlikle bir öğretmenin dokunuşu vardır kesinlikle. Öğretmenlerimiz bunu başaracak, o sihirli dokunuşu yapacaklardır” şeklinde konuştu.

Her işin uzmanına saygı göstermenin gerekliliğine inandığına değinen Osman Varol, “Eğitim insandan insana olan bir süreçtir. Bu konuda başarı kriteri koymak öyle kolay değildir. Yıllarını bu işe vermiş öğretmenlerimizin yaptıklarını, onlardan daha fazla biliyormuş gibi karşılarına dikilmemek lazım. Bu her şeyi öğretmenlere bırakalım demek değil. Tabii ki de eleştirilerimizi, tavsiyelerimizi sunacağız, çocuklarımızla ilgileneceğiz. Bu konularda hassas davranmamız, eğitimcilerimize güvenmemiz gerektiğini belirtiyorum” ifadelerini kullandı.

Sınıfları dolaşıp öğrencilerle sohbet eden Varol’un incelemelerine Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş de katıldı.

Kaynak: İHA