Vali Güzeloğlu, Oyuklu'da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Lice ilçesine bağlı Oyuklu köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Güzeloğlu, Oyuklu'da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Lice ilçesine bağlı Oyuklu Köyü İlk ve Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Lice Kaymakamı Sinan Başak ile kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, özellikle hanımefendilerin burada olmasını eğitime sahip çıkmasını, evlatlarının geleceği ile ilgili bu denli sorumluluk almasını içtenlikle kutladığını söyledi.

Güzeloğlu, “Oyuklu’nun teröre karşı dimdik duruşunu, bu uğurda devleti ile milleti ile bir oluşunu takdir ediyor ve teşekkür ediyoruz hepinize. Biz büyük bir millet ve devlet olarak geleceğe kutlu yürüyüşümüze doğru inançla ve kararlılıkla gidiyoruz. İnşallah gelecek her gün, Diyarbakır’a Lice’mize ve Oyuklu’ya nice güzellikler getirir. İnancımız odur ki, devlet ve millet böylesi birleşir ve bütünleşirse hiçbir ihanet örgütü, terör örgütü hedefine ulaşamayacak ve bu büyük devlet ve millet yoluna devam edecek inşallah. Bugün sağlanan huzur ve güven ortamında, ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Diyarbakır’ımızda da Lice’mizde de Oyuklu’da da hamdolsun huzur ve güven egemen. Bakın böyle bir sofranın zenginliğinde bir araya geldik. Şimdi artık hedefimiz yıllarca PKK’nın ve diğer terör örgütlerinin engellediği ihanet ettiği bu bölgenin bu yörenin insanlarının kalkındırmasını gerçekleştiren, hak ettiğiniz hizmeti getirmek, önünüzü açmak geleceğinizi aydınlatmaktır. Terör örgütünün ihanetine kullanılan milletin ihyası yerine bu değerlerin imhasına dönük kullanılan kaynaklar bugün sizlerin emrinde” dedi.

Vali Güzeloğlu, konuşmaların ardından okul bahçesine kurulan ve yaklaşık 500 kişinin bulunduğu yemeğe katıldı.

Vali Güzeloğlu, vatandaşlarla yemek yedikten sonra öğrencilerin çaldığı türkülere eşlik ederek alkışla tempo tuttu.
Kaynak: İHA