Vali Güzeloğlu, Lice'de Eğitim Öğretim Açılışına Katıldı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Lice ilçesinde 2017-2017 eğitim öğretim yılının ikin dönem açılışına katıldı.

Vali Güzeloğlu, Lice'de Eğitim Öğretim Açılışına Katıldı
Lice Mevlüt İlgin Ortaokulunda düzenlenen açılış törenine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Lice Kaymakamı Sinan Başak ile kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, yıllardır Diyarbakır’ı Lice’yi acı ve gözyaşıyla buluşturan ihanet örgütlerinin, PKK’nın ve diğer işbirlikçilerin sonrasında bugün huzurun ve güveninin hakim olduğu Lice ve Diyarbakır’da, artık Lice’nin eğitim başarısını konuştuklarını söyledi.

Büyük millet ve devlet olarak, bütün terör örgütlerine, onların işbirlikçilerine karşı, devletiyle bütünleşmiş milletiyle daha güzel geleceğe doğru yol aldıklarını belirten Vali Güzeloğlu, insanları sevdiklerini, onlara hizmet etmeyi ibadet olarak gördüklerini dile getirdi.

“Gündemimiz, huzurun sağlanmasından sonra ekonomik ve sosyal kalkınma”

Lice ve Diyarbakır’ın değiştiğini görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Vali Güzeloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

‘Artık gündemimiz huzur ve güvenin sağlanmasından sonra, ekonomik ve sosyal kalkınma, eğitimden başlayarak, ekonomik alandaki faaliyetleri hayata geçirme ve Lice’nin her insanın geleceğine sahip çıkmaktır. Geçmişte terör örgütü PKK’nın bu bölgelerde estirdiği o ihanet ortamından sonra insanımız, iradesine sahip çıkmanın, geçmişte yaşanan acıları geride bırakmanın güveni içerisindedir. Bizler devlet olarak kararlılıkla insanlarımıza hizmet etmek, Lice ve Diyarbakır’ı kalkındırmak ve kalkınma yarışında en öne çıkarmaya gayreti içerisindeyiz. Geçmişte Lice’nin anılan bütün olumsuzlukları geride bırakarak, bu bölgede sanayi geliştirmek açısında yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Kimin ne meselesi varsa, bizim meselemizdir diyoruz. Kimin derdi varsa o dert bizim derdimizdir diyoruz. Bu çaba ile yolumuza devam ediyoruz ve size hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Bugün Lice’de özellikle olmak istedik. Lice artık eğitimde başarılarla anılıyor. Bu kararlıkla azimle yolumuza devam ederken, gelecek her gün Lice’mize ülkemize güzellikler getirecek. Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir. Her düzeyde terör tehdidi bu bölgede ve Türkiye’de kaldırılıp, yok olacaktır. Bugün Türkiye insanlık adına, terörle mücadele adına dünya çapında bir sorumluluk yüklüyor.”

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri, ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdim etti. Tören çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA