Uyuşturucu Tacirine 12.5 Yıl Hapis

Kayseri’de eroin, bonzai ve ecstasy gibi uyuşturucu madde ve haplar ile yakalanan ve uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 34 yaşındaki sanığa 12 yıl 6 ay hapis, 25 bin TL adli para cezası verildi.

24 Ekim 2017’de Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri uyuşturucu ticareti yapan ve kullanan kişilere yönelik yaptığı çalışmalarda H.K. (34), B.Y. (41), H.A. (39), E.G. (32) ve S.Y.’yi (20) yakaladı. Şüphelilerin ev, araç ve üst aramalarında parçalar halinde eroin, bonzai ve ecstasy gibi uyuşturucu madde ve haplar ile uyuşturucu ticaretinde kullanılan bir hassas terazi, alüminyum folyo rulosu ile uyuşturucu kullanılması için çok sayıda şırınga ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler H.K. ve B.Y., S.Y. uyuşturucu kullanmak suçundan ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. H.A. ve E.G. ise uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapılarak, gözaltına alındı. 2 şüpheli tutuklandı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar H.A.(39) ile E.G.(32) ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık H.A., diğer sanığın evine geldiğini ve uyuduğu sırada uyuşturucu alışverişi yapıldığını, kendisinin içici olduğunu söyledi.



Tutuklu sanık E.G. ise diğer gözaltına alınanların sürekli görüşmeyi ertelediği için kendisine iftira attığını ifade etti.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık H.A.’ya ‘uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis, 25 bin TL adli para cezası verdi. Tutuklu sanık E.G.’nin ise kullanıcı olduğu kanaatine varan mahkeme heyeti, E.G.’ye 2 yıl hapis vererek bu cezayı erteledi. Tutuklu sanık E.G. tahliye oldu.
Kaynak: İHA