Öğrenci Ve Öğretmenler Ders Başı Yaptı

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 günlük tatilin ardından başladı. Manisa’da 248 bin 370 öğrenci ve 17 bin 894 öğretmen ders başı yaparken, 27 bin 549 öğrencinin eğitim gördüğü Şehzadeler ilçesinde ikinci dönemin açılışı için tören düzenlendi.

Öğrenci Ve Öğretmenler Ders Başı Yaptı
2018-2018 Eğitim-Öğretim Yılının ikinci döneminin başlaması nedeniye Şehzadeler ilçesindeki Gazi İlkokulunda tören düzenlendi.

Bin 740 öğrencisiyle Manisa’nın en kalabalık okulları arasında yer alan Gazi İlkokulu’nda düzenlenen törene Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş katıldı.

Gazi İlkokulu Müdürü Abdullah Emeksiz, güçlü Türkiye yolunda eğitime devam ettiklerini kaydetti.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler ilçesindeki okullarda yeni dönemin sorunsuz bir şekilde başladığını açıklarken, çocukların daha fazla kitap okumaları için velilere büyük görev düştüğünü belirtti.

Ermiş, “Ödev yapmadığı için çocuğunuza kızmayın. Bugün çocuğunuz kitap okumuyorsa gelecekte hiç okuyamaz. Kitap okuyanlar her zaman toplumda lider olur. Çocuklarınızla birlikte kitap okuyun” diye konuştu.



"Cep telefonuyla oynayarak dünyaya hakim olamayız"

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu yeni dönemin eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Çocukları tehlikelerden ve dış etkenler konusunda korumada tembellik yaptıklarına dikkat çeken Çorumluoğlu, “Teknoloji çocukları esir alıyor. Veliler çocukların cep telefonlarında, internette hangi sitelere girdiğini takip etmiyor. Cep telefonuyla oynayarak 21. Yüzyılda dünyayla hakim olamayız. Bu konuda velilerimiz çocuklarımıza destek vermelidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından tören sona ererek öğrenciler ikinci yarıyılın ilk dersine girdi.
Kaynak: İHA