MASKİ'den Gördes AAT'ye İnceleme

MASKİ Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, Gördes Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyaret ederek teknik incelemelerde bulundu.

MASKİ'den Gördes AAT'ye İnceleme
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından inşa edilerek, 14 Ekim 2017 tarihinde işletmeye alınan Gördes Atıksu Arıtma Tesisi başarılı bir şekilde çalıştırılmaya devam ediyor. Geçici kabul işlemleri tamamlanan tesise, Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatörü Alp Safa Gökkaya ile teknik personel de yer aldı. 10 milyon TL değerinde bir yatırımla ilçeye kazandırılan tesis, 2048 yılına kadar 12 bin 500 kişilik eş değer nüfusa hitap edecek. İleri biyolojik uzun havalandırmalı aktif çamur prensibiyle çalışan tesiste arıtılan evsel nitelikli atıksuların Gediz Havzası’na geri salınımı gerçekleştirilerek, ilçenin ve Manisa’nın doğası korunuyor.

Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, Manisa genelinde büyük bir titizlikle işlettiğimiz 16 adet atıksu arıtma tesisimiz ile ilimizdeki evsel nitelikli atıksu kirliliğinin önüne geçmenin mücadelesi içerisindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda, Gediz ve Bakırçay’ın eskiden olduğu gibi temiz ve berrak şekilde akmasını sağlayabilmek için de bu tesislerimizi sıkı denetim ve kontrol altında tutuyoruz. Manisamızın eşsiz doğasını korumak ve atıksu kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçebilmek adına yoğun mesaimizi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA