Kore Kültür Merkezinden Türk Gazilere Bağış

Kore Kültür Merkezi, düzenlediği kermeste toplanan parayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ne bağışladı.

Kore Kültür Merkezi, düzenlediği kermeste toplanan parayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ne (TÜMGAZİDER) bağışladı.

Derneğin genel merkezindeki programa Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Müsteşarı Jaesic Park, Kültür Müsteşarı ve Ankara’daki Kore Kültür Merkezi Müdürü Dong Woo Cho katıldı.

Geçen yılın Kore-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 60'ıncı yılı olduğunu anımsatan Cho, farklı kültür etkinlikleri düzenlediklerini, satılan Kore ürünlerinin parasını derneğe bağışlamak istediklerini belirtti.

"Kore halkı olarak Kore savaşındaki Türk kahramanlara her zaman saygı duyuyoruz." diyen Cho, TÜMGAZİDER'in kendileri için önemli bir kurum olduğunu söyledi. Cho, şunları kaydetti:

"Kermes şeklinde Kore ürünlerini satarak topladığımız parayı derneğe faydalı olsun diye sunmak için buraya geldik. Bizim için her zaman değerli kurumsunuz. Bu fırsatı sunduğunuz için çok mutluyuz. Kore halkı olarak, Kore savaşındaki Türk kahramanlara her zaman saygı duyuyoruz."

- "Askerlerimizin kahramanlığını hiç unutmadılar"

TÜMGAZİDER Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan da Kore Cumhuriyeti’nin 1950-53 yıllarında büyük bir savaş yaşadığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kore'nin yanında savaşa katıldığını anımsattı.

Yaklaşık 21 bin Türk askerinin Kore’de savaştığını, savaştan sonra da yaklaşık 35 bin askerin daha Kore’ye gittiğini belirten Tandoğan, "Kore’de toplam 56 bin askerimiz Kore Cumhuriyeti’ni savundu. Kore Cumhuriyeti ahde vefası büyük olan bir devlettir. Bizim askerlerimizin oradaki kahramanlığını hiçbir zaman unutmadılar. Kore Büyükelçiliği, Kore gazileri ve onların torunlarıyla devamlı temas halindeler.”

Müsteşar Cho, Tandoğan’a kermeste toplanan paranın tamamı olan 11 bin 495 lira 45 kuruş karşılığı sembolik çek takdim etti.

Programa dernek üyeleri ve kültür merkezinden öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA