Kırıkkale'den İdlib'e Yardım

Gıda ve ihtiyaç malzemesi yüklü tır, İdlib'e uğurlandı.

Kırıkkale'den İdlib'e Yardım
Kırıkkale'de, kampanyada toplanan gıda ve ihtiyaç malzemelerinin yüklendiği tır, İdlib'teki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konseyi, Memur-Sen Kırıkkale Şubesi ve Hayrat Vakfı Kırıkkale Temsilciliğinin başlattığı kampanya ile okullardan gıda ve ihtiyaç malzemesi toplandı.

AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, Cumhuriyet Meydanı'nda yardım tırının uğurlanması töreninde, Türk halkının asker bir millet olduğunu söyledi.

Bununla her zaman gurur duyduklarını ve her yerde bunu söylediklerini anlatan Dağdelen, şöyle konuştu:

"Ordumuz cephedeyse biz de millet olarak dualarımızla lojistik destekle elimizden geleni yaparız. Tarihimizdeki bütün önemli savaşlarda ordumuz ve milletimiz her zaman birliktedir. Bugün de ülkemizin sınırlarını güvence altına almak, terör örgütlerini tüm güney sınırımızdan temizlemek için yapılan harekatın ikinci kısmı olan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. Bu dönemde oradaki mazlum halka da bizlerin yardımcı olması gerekir."

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi İsmail Efe Demirhan da İdlib için başlattıkları yardım kampanyasının nihayete erdiğini belirterek, Kırıkkale'den 9. yardım tırını uğurlayacaklarını dile getirdi.

Hayrat Vakfı olarak Türkiye genelinde bin 421 yardım tırı gönderdiklerini aktaran Demirhan, "Kahraman ordumuz sınırlarımızı işgal etmeye çalışan terör guruplarına karşı büyük bir mücadele içerisinde. Ordumuzun terörden temizlediği bölgelerdeki mazlum ve mağdur halkın durumları içler acısı. Yardım kampanyası ile bir tır gıda, kışlık kıyafet ve ihtiyaç malzemesi göndereceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından malzeme yüklü tır, duayla uğurlandı.
Kaynak: AA