Erzincan'da İlk Kez Kafa Tabanı Tümörü Ameliyatı Yapıldı

Erzincan'da, kafa tabanı tümörü teşhisi konulan kadın hasta, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Erzincan'da yaşayan ev hanımı Muazzez Yalçın (42), görme bozukluğu, baş ağrısı, koku duyusu kaybı, kişilik değişikliği şikayetleriyle Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat etti.

Buradaki tetkiklerde Yalçın'a, kafa tabanı tümörü teşhisi konuldu. Teşhisin ardından yoğun bakım servisine alınan Yalçın, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Özöner, operatör Dr. Müge Dolgun ve 5 kişiden oluşan ekip tarafından, bu alanda Erzincan'da ilk kez uygulanan ameliyata alındı.

Hasta, yaklaşık 7 saat süren başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Barış Özöner, AA muhabiren yaptığı açıklamada, tetkikler sonucu hastanın beyninin ön tarafında büyük bir kütle ile karşılaştıklarını anlattı.

Bu kütlenin beynin koku sisteminden geçtiğini, görme sinirine baskı yapıp görme kaybına neden olabildiğini ifade eden Özöner, şu bilgileri paylaştı:

"Bu teşhis üzerine Yalçın ve ailesiyle konuştuk ve kabul ettikleri için ameliyatı gerçekleştirdik. Bu ameliyatlar kafanın ön kısmından yapıldığında risk teşkil ettiğinden yan taraftan yapmayı tercih ettik. Hastanın ameliyatı çok güzel geçti. Ameliyata sabah başladık akşam bitti, sonra hastayı bir gün uyutup ertesi gün yoğun bakımdan çıkardık. Hasta, şu an çok hızlı şekilde normal hayatına döndü ve durumu çok iyi."

Muazzez Yalçın ise hastalık teşhisi öncesi kendisinde his ve koku alma kaybı başladığını ve bakıma muhtaç hale geldiğini söyledi.

Hastalık sürecinde birçok sıkıntı çektiğini dile getiren Yalçın, "Bu süreçte birçok üniversite gezdim, badireler atlattım ama Özöner Hocama çok güvendim. Hocamla tanışınca ben de ameliyat korkusu silindi, detayları bütün riskleriyle çok güzel anlattı, bana çok yardımcı oldu, kendisine çok teşekkür ediyorum. Ameliyata doktorum ile el ele girdik, yoğun bakım servisinde el ele uyandık, tedavime de birlikte devam ediyoruz, doktorum bana ışık oldu. Allah beni evlatlarıma bağışladı." ifadelerini kullandı.

Muazzez Yalçın'ın eşi Mikail Yalçın da eşinin, yaşadıkları uzun sürecin ardından yapılan ameliyat ile herhangi bir uzvunu kaybetmeden sağ salim yeniden sağlığına kavuştuğunu anlatarak, başta Özener olmak üzere emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: AA