Edirne'de Doktorun Darbedilmesi

Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

Edirne'de Doktorun Darbedilmesi
Edirne'de Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Çıkmaz'ın darbedilmesine ilişkin 2 kişi tutuklandı.

Çıkmaz'ın 2 Şubat'ta, nöbeti sırasında hastalarını kontrol etmek amacıyla gittiği yoğun bakım ünitesinin kapısında, hasta yakınları tarafından saçlarından tutularak yerde sürüklenmek suretiyle saldırıya uğramasına ilişkin soruşturma kapsamında polis görüntü kayıtlarını inceledi.

İnceleme sonucu E.Ü ve A.Ü, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Meslektaşları Dr. Çıkmaz'a destek verdi

Edirne'deki bazı sağlık çalışanları da devlet hastanesi önünde bir araya gelerek saldırıyı kınadı.

Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların son bulmasını istedi.

Saldırı nedeniyle çok üzgün ve kırgın olduklarını anlatan Tanrıkulu, "Yaşadığımız acı olayı protesto etmek için buradayız. Sağlık hizmeti verirken kendimizden ve ailelerimizden ödün veriyoruz. Çok zor durumdayız. Bu şiddet sona ersin artık. Biz Edirne'de böyle şeyler yaşayacağımızı hiç düşünmüyorduk, her zaman kentimizle övünüyorduk. Üzgünüz, doktor hanıma yapılan şiddeti kınıyoruz" dedi.

Edirne Tabip Odası Genel Sekreteri Alper Eker ise doktor Tuba Çıkmaz'ın hasta yakınları tarafından ciddi şekilde darbedildiğini hatırlatarak, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin vardığı boyutların kaygı ve sıkıntı verici olduğunu söyledi.
Kaynak: AA