Çocuk Yaşta Geline Hayır Projesi

Bursa'da düzenlenecek Kozmetik ve Güzellik Fuarı'nda 'Çocuk Yaşta Geline Hayır' projesi kapsamında defile yapılacak CMCCAT Türkiye Kuaförler Federasyonu Başkanı Ceylan: 'Henüz eğitim yaşındayken evlendirilen çocukların o 'İstemiyorum' çığlığını duyurmamız gerekiyor. Fuarda hazırlığını yaptığımız bir kız çocuğunu sahneye gelinlikle çıkaracağız. Tam sahneyi ortaladığında, üzerindeki gelinliği yırtacağız ve altından önlük çıkacak'

Bursa'da 8-11 Şubat'ta düzenlenecek Kozmetik ve Güzellik Fuarı'nda (BUCOS 2018) "Çocuk Yaşta Geline Hayır" projesi kapsamında defile düzenlenecek.

Confederation Mondiale Coiffure (CMC) Dünya Kuaförler Konfederasyonuna bağlı CMC-CAT Türkiye Kuaförler Federasyonu bünyesindeki Eskişehir ekibi, fuara yönelik proje kapsamındaki hazırlıklarını tamamladı.

CMC-CAT Türkiye Kuaförler Federasyonu Başkanı Mustafa Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk olarak gördükleri "Çocuk Yaşta Geline Hayır" projesiyle farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Ceylan, 8 Şubat'ta Bursa'da gerçekleştirilecek fuarda, CMC-CAT Eskişehir ekibi olarak doğru mesajı vereceklerini belirterek, "Amacımız hem bu yılın trend gelin saçlarını ortaya koymak hem de çocuk yaşta evlendirilmeye zorlanan kızlarımıza sahip çıkmak. Henüz eğitim yaşındayken evlendirilen çocukların o 'İstemiyorum' çığlığını duyurmamız gerekiyor. Fuarda hazırlığını yaptığımız bir kız çocuğunu sahneye gelinlikle çıkaracağız. Tam sahneyi ortaladığında, üzerindeki gelinliği yırtacağız ve altından önlük çıkacak. Yani gelinliğin altına önlük giydireceğiz. Umuyorum ki vereceğimiz bu mesaj yerini bulur." ifadelerini kullandı.

Fuarda "Çocuk Yaşta Geline Hayır" projesine, Eskişehir CMC- CAT ekibinden Mustafa Ege, Yusuf Savran, Meliha Kızılpınar, Bircan Öztürk, Celal Eskici, Korhan Üryan, Mehmet Özdemir ve Semih Pullukcu katılıyor.
Kaynak: AA