Bozok Üniversitesi'nde Yeşil Kampüs Protokolü İmzalandı

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü ve ilçe yerleşkelerinin ağaçlandırılması yönelik Orman Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Bozok Üniversitesi'nde  Yeşil Kampüs Protokolü İmzalandı
Orman Genel Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi işbirliği ile Erdoğan Akdağ Kampüs alanı ve ilçelerdeki meslek yüksekokulu kampüslerinde ağaç dikimine elverişli alanların uygun türlerde ağaçlandırılmasına ait protokol Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ve Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde ağaçlandırılacak sahanın toprak analizleri, ağaçlandırmaya uygun alanlar için ağaçlandırma, toprak muhafaza uygulama ön etüt raporu ve dikilmesi planlanan fidanların temini Orman Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacak. Üniversite ise, ağaçlandırma yapılacak olan alanların sınırlarının aplikasyonu, sahanın yangın ve diğer zararlı tehlikelerden korunması ve fidanların sulaması gerçekleştirecek.

Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, "Orman Genel Müdürlüğümüz ile üniversitemiz arasında kampüs alanımızın ve diğer yerlerin ağaçlandırılıp yeşillendirilmesi için protokolümüzü imzalamış bulunuyoruz. Kampüs alanımızda şartlar gereği fazla ağaçlandırmamız olmadığı için yeşil değil. Ağaçlandırmanın ve yeşillendirmenin zorluklarına rağmen kampüsümüzü yeşil ve yaşanılabilir bir kampüs yapmaya çalışıyoruz. Bu noktada Orman Genel Müdürlüğü ve Kayseri Bölge Müdürlüğümüz kampüs alanımızın yeşillenmesine bugüne kadar önemli katkılarda bulundu. Biz de öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve öğretim elemanlarımızın derslerden çıktıktan sonra rahat ve huzurlu bir kampüste yaşamalarını arzu ediyoruz." dedi.

Merkez kampüs alanı ve ilçelerdeki kampüs alanlarının yeşillendirilmesi suretiyle şehrinde görünümüne , güzelliğine ayrı bir renk katmak istediklerini ifade eden Rektör Karacabey,"Bu çalışma hem Yozgat’ımızın hem kampüsümüzün yeşillenmesine önemli bir katkıdır. Belirlenen alanların ağaçlandırılması kadar bunların yetiştirilmesi ve muhafazası da önemli."diye konuştu.

Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Milli Ağaçlandırma seferberliği kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uygun alanlarının ağaçlandırılmasına yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek,"Bu kapsamda Yozgat Bozok Üniversitemizin kampüs alanının ağaçlandırılmasına yönelik bir protokol imzaladık. Rektörümüz Bozok Üniversitesi kampüs alanı içerisinin ağaçlandırılması için bizden talepte bulundu. Bozok Üniversitesi merkez Erdoğan Akdağ Kampüs alanı ve ilçelerdeki kampüs alanlarında belirlenen bölgelere boylu ve büyük fidanları dikeceğiz. Hedefimiz 10 bin fidanı toprakla buluşturmak."diye konuştu.

Kaynak: İHA