Bismil Belediyesinden Anaokullara Malzeme Desteği

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun başlattığı okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında Bismil Belediyesi okul öncesine yaptığı yatırımlar ile ilçedeki okulöncesi okullaşma oranı gün be gün artırmaya devam ediyor.

Bismil Belediyesinden Anaokullara Malzeme Desteği
Daha önce 12 kırsal mahalleye yapılan 12 Prefabrik anaokulu yapımından sonra bu sefer de İlçe deki 27 anaokuluna 184 bin lira ile malzeme desteği verdi. Malzeme dağıtım törenine, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, anaokul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Anaokul malzeme dağıtım töreninde konuşan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, “Sayın Valimizin öncülüğünde okul öncesinde bir seferberlik başlattık. Bu seferberlik çerçevesinde bu sene tüm eğitim-öğretim bünyesinde görev alan arkadaşlarla hep birlikte önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar neticesinde geçen seneye oranla bu sene Bismil’de okulöncesi okullaşma oranı Diyarbakır ilçelerine oranla iki kat fazla bir şekilde artmış oldu. Sonuç olarak ta okul öncesi eğitim alan öğrencilerimiz, geçen seneye göre çok daha kaliteli eğitim alıyorlar. Bizlerde sayın valimizin talimatları doğrultusunda özelikle kayyumlukla ilgili imkanlarımız doğrultusunda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Anaokulu müdürlerinin taleplerini dikkate aldığını belirten Başkan Gülenç, Sizlerden gele bilecek talepler doğrultusunda okul ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz, yeter ki çocuklarımız daha iyi bir eğitim alsınlar” dedi.

Karacadağ Kalkınma Ajansının okul öncesi eğitim projelerinden faydalanmaları için müdürlere projelerin hazırlanma talimatı veren Başkan Gülenç, “Bizde bu projelerin gerek hazırlanmasına, gerekse projeye ortak olma ve maddi destek olma konusunda belediye olarak hazırız yeter ki sizler projelerinizi üretin yanınızdayız” diye konuştu.



Belediyenin eğitime katkısı çok fazla

Belediyenin eğitime katkısının çok olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, “İlçede bulunan 27 ana okullumuzun özelikle köy okullarımıza oyuncak, halı, masa, gibi ihtiyaç malzemeleri gibi bize talepleri oldu. Bize gelen bu talepleri Bismil belediyesine bildirdik, belediyemizde açık ihaleyle okullarımıza malzeme desteği verdi. Bazı okullarımız kendi imkanlarıyla kendi ihtiyaçlarını karşıladıkları için onlara az bir yardımda bulunacağız. Diyarbakır genelinde en fazla sıçramayı yapan ilçe olan Bismil ikinci sırada. Bundan dolayı emeği geçen, başta Sayın Kaymakamımız ve diğer herkese buradan teşekkürlerimi sunarım” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA