Bingöl'de Koyunlar Kuzulamaya Başladı

Kış mevsiminin önceki yıllara göre sıcak geçtiği Bingöl’de, koyunların kuzulama dönemi sürüyor.

Kışı geçirmek üzere merkeze bağlı Çayağzı Yaylası'nda koyunlarını besleyen Karlıovalı çiftçi Kazım Temiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuzulama döneminin başlamasıyla yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Kuzulama döneminde yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Temiz, "Bu sene mevsim çok güzel geçti, ilkbahardan kış ayına kadar hayvanlarımıza verdiğimiz emeklerin karşılığı olan kuzuların doğma dönemi geldi, bu yüzden çok sevinçliyiz. Kuzuların bu dönemde doğmaları bizim karımızdır. Hayvanlarımızın giderini karşılıyor ve borçlarımızı veriyoruz." diye konuştu.

Temiz, koyunlarını kış boyunca Bingöl'de, yaz aylarında da Karlıova yaylarına götürdüğünü belirterek, hayvancılığın zorluklarına değindi.

Kuzuların beş aylık bir yetiştirme döneminin ardından sattıklarını anlatan Temiz, "Hayvancılık biraz zor bir meslek, mesela bu yaylada su ve elektrik sıkıntımız çok ama yine de hayvanlarımıza bakmak zorundayız. Arpa ve yem fiyatları resmen uçuyor, devletin verdiği destekle ayakta durarak hayvanlarımıza bakmaya çalışıyoruz." dedi.

Kaynak: AA