Besni'de Okul Güvenliği Ve Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Adıyaman’ın Besni ilçesinde eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi dolayısıyla okulların yakın çevrelerinde alınacak güvenlik önlemleri, terör, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele ve okul servisleri konulu toplantı gerçekleştirildi.

Besni'de Okul Güvenliği Ve Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı Yapıldı
İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan toplantıya Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilçe genelinde yoğun şekilde sürdürülen uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadelede okul çevrelerinde alınan önlemlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak ruh ve beden sağlıklarının korunması için yapılan ve yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, “Bilindiği gibi 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemi başladı.

Eğitim ve öğretim yılı birinci dönemini güzel bir şekilde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden geçirdik. İkinci dönem eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okul güvenliği konusunda eğitim camiasında varsa eksikliklerin tespit edilerek bu eksikliklerin bir an evvel giderilmesi için bugün siz değerli katılımcılarla bir araya gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Besni’de uyuşturucuyla topyekun mücadele ettiklerini söyleyen Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, "Biz Besni’de uyuşturucu noktasında kararlıyız. Sivil toplum Kuruluşlarımızın da desteklerini aldık. İlçe jandarma komutanımızla birlikte belde ve köylerimizde de aynı mücadeleyi vereceğiz. Uyuşturucu kişiyi fuhuşa ve hırsızlığa yönlendiriyor, birçok olayın da önünü açıyor. 2017 yılında 8 kişiye, 2018 yılında ise 4 kişiye uyuşturucudan işlem yapıldı. Besni’mizde ilk defa eroinle karşılaştık. 27 yıllık meslek hayatımda sentetikleri saymazsak en tehlikeli uyuşturucuyu eroin olarak görüyorum. Eroin vücudu bitiriyor, aileyi bitiriyor. Jandarmamız ve sizlerle birlikte uyuşturucuyla topyekun mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Atatürk Caddesi üzerindeki orta refüjün kalkmasıyla birlikte düzensiz parklar oluşmaya başladığını da vurgulayan Müdür Ava, "Atatürk Caddesinin sıcak asfalt ve kaldırım düzenlemesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak. Karayolları ortadaki refüjü komple kaldırarak hazırlıklarına başladı.

Orta refüj kalktıktan sonra trafikte rahatlama oldu fakat düzensiz parklar oluşmaya başladı.

2. parkın yanına 3. parkta yapılmaya başladı.

Ayrıca sürücüler otomobillerini ters istikamete de park etmeye başladı.

Burada sizlerin de desteği ile bir farkındalık oluşturarak rahatlayan trafiğimizi daha güzel kullanabiliriz" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise, taşımalı eğitimde gerekli tedbirleri almaya devam edeceklerini belirterek, "Biliyorsunuz taşımalı büyük bir önem arz ediyor. Şu anda ilköğretimde bin 830, ortaöğretimde ise bin 668 öğrenci taşıyoruz. 148 araç ilköğretimde, 139 araç ise ortaöğretimde taşıma yapıyor. Bu konuda okullarımız gerekli tedbirleri alıyor. Emniyet güçlerimiz ve jandarmamız da bu konuda gerekli yardımı fazlasıyla gösteriyor" cümlelerini kullandı.

Toplantı, okullarda alınacak güvenlik tedbirleri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.
Kaynak: İHA