Belediye Meclis Üyeleri Toplantı Ücretlerini Mehmetçik Vakfına Bağışladı

Sakarya Adapazarı Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısında üyeler, örnek bir davranışa imza atarak oturuma katılma ücretlerini Mehmetçik Vakfına bağışladılar.

Belediye Meclis Üyeleri Toplantı Ücretlerini Mehmetçik Vakfına Bağışladı
Adapazarı Belediyesinin Şubat ayı Meclis toplantısı örnek bir davranışa sahne oldu. Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında yapılan meclis toplantısına katılan başkan ve üyeler, toplantıya katılım ücretlerini Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Toplantıda söz alan MHP’li Meclis üyesi Mehmet İr, Zeytin Dalı Harekatı’nı tam desteklediklerini ifade ederek, “Şanlı ordumuza, devletimize desteğimiz tamdır. Dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve ordumuzun yanındayız” dedi.

AK Parti Meclis üyesi Selçuk Başyazıcı ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük taarruz altında olduğunu ifade ederek, “Kahraman Türk ordusu ve askerimizin hafızalardan hiç silinmeyecek ’Kızılelma’ cevabını çok iyi bilmeli, çok iyi idrak etmeliyiz. Müslüman Türk’ün hedefe ulaştığı yer Kızılelma’dır. Zeytin Dalı Harekatı’nda MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu dava milli bir davadır. Ana muhalefet partisinin de aklını başına toplamasını ve bu milletin sinir uçlarıyla oynamamasını tavsiye ediyorum” diyerek Zeytin Dalı Harekatı’nda askere destek vermek ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla meclis üyeleriyle birlikte sınıra gitmeyi önerdi.

Başkan Dişli ise, sınır ötesine yardım götürme fikrini sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.

Başkan Dişli, “Sayın Bahçeli’nin davranışı da gerçekten takdire şayandır. Şu dönemde verdiği destek çok değerli ve kıymetli bir destektir. Allah ülkemiz için iyi niyetlileri bir arada toplayıp güzel hizmetler vermeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.



Makedonya’daki engelli aileye 50 bin TL’lik yardım

Öte yandan, 16 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste Alandüzü’ndeki taşınmazlara yönelik 1/1000 ölçekli uygulamam imar planı yapma ve onama yetkisinin Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisine verilmesi teklifi kabul edildi. Mecliste Karakamış Mahallesi’nde yer alan Orman Genel Müdürlüğüne ait taşınmaz üzerine Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun offroad ulusal ve uluslararası spor müsabakalarının organize edilebileceği tesislerin yapılabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile ortak hizmet projesi için Başkana protokol yapma yetkisi verildi.

Mecliste 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Makedonya’daki fiziksel engelli Türk asıllı Ertan Şakiri ve ailesinin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Üsküp Büyükelçiliğinin başlattığı kampanyaya 50 bin TL’lik destek için onay verildi.

Adapazarı Belediyesi, taşeron işçilerle ilgili 696 sayılı KYK kararı sonrasında belediye bünyesinde Adapazarı Belediyesi Personel Hizmetleri Anonim Şirketini (ADABEL) kurdu. MHP’li Meclis üyesi Erkal Etçioüğlu’nun “Kurulan şirketin ortağı var mı?” sorusuna cevap veren Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, “Belediyemiz bünyesinde oluşturulan şirket tek. Ortağı yok. Yasa diğer ticari işlere izin vermiyor. Sadece personel çalıştırmaya yönelik olacak ve bir genel müdür atayacağız” dedi.

Mecliste ayrıca Muhtarlık İşleri Müdürlüğünün kurulmasına onay verildi.

Kaynak: İHA