Aksaray'da KETEM Merkezi Açıldı

Aksaray Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehre kazandırılan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkez'i (KETEM) düzenlenen törenle açıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Büyük Bölcek Mahallesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, kanserin çağın en büyük sağlık sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Kanserin erken teşhisle tedavi edilebileceğinin altını çizen Yazgı, "Kanser hastalığı ile mücadele için erken teşhis ile ilgili çalışmalar çok önemli. Yapılan taramanın amacı kansere erken teşhis koymak. Bunun için bir otobüs durağında da farkındalık oluşturduk. KETEM merkezi durağın arkasında yer aldığından oradan geçen kadınlar merkeze gidebilecek. Bu şekilde farkındalık oluşturmuş olacağız." dedi.

İl Sağlık Müdürü Cengizhan Kılıçaslan ise vatandaşların kansere ilişkin farkındalıklarını arttırmak amacıyla belediyenin desteğiyle KETEM merkezinin açılışını yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ayrıca kullanıma girecek mobil KETEM aracı ile kanserle ilgili tespitler yapılabilecek. Araç, köyler ile mahalleleri her gün gezecek. Personelimiz, vatandaşlarımızın gerekli taramasını yapacak. Aracımızda meme, rahim ağzı, kolon kanserlerinin taramasını yapıyoruz. Amacımız 8 kadından birinde görülen kanseri erken teşhis edip, tedaviyle yaşam sürelerini arttırmak."

Konuşmaların ardından KETEM merkezinin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA