Adana'da Terör Örgütü Operasyonu

PYD/PKKYPG terör örgütlerine eleman kazandırma ve yardım toplama faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen 11 şüpheli gözaltına alındı.

Adana'da terör örgütlerine eleman kazandırma ve yardım toplama faaliyetlerinde bulundukları belirlenen 11 şüpheli yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PYD/PKK-YPG terör örgütlerine eleman temin eden ve örgüt adına yardım toplayan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 12 şüpheliden 11'i Karataş ilçesinde ikametgah olarak kullandıkları çadırlarda yakalandı.

Yapılan aramada, 15 SIM kart, 28 cep telefonu, 4 ruhsatsız av tüfeği, 26 av tüfeği fişeği, 9 CD/DVD, 5 flash bellek, 21 örgütsel doküman, 2 fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar, tablet ve 2 MP3 çalar ele geçirildi.

Şüphelilerin 2014 yılında terör örgütüne 3 kişinin katılmasının sağlandığı organizasyonda yer aldıkları, Tuzla ve Karagöçer mahallelerindeki çadırlarda yaşayan tarım işçilerine örgüt propagandası yapıp, yardım topladıkları belirlendi.

Bu arada aranan bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.
Kaynak: AA