'Uyuşturucuya Hayır, Kadına, Şiddete Hayır' Paneli

Kastamonulular Dayanışma Derneği'nce "Uyuşturucuya hayır, kadına şiddete hayır" paneli düzenlendi.

Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde yapılan panele Kastamonulular Dayanışma Derneği (KASDER) Şişli Şube Başkanı Muzaffer Taş, Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Taş, kadına yönelik şiddetin dünyanın ve Türkiye'nin önemli bir sosyal sorunu olduğunu belirterek, "Toplumda ne yazık ki her dönem böyle üzücü olaylarla karşı karşıyayız. Bizler vatanını, milletini, bayrağını seven vatandaşlar olarak evlatlarımızı korumalı, kadınlarımıza sahip çıkmalıyız." dedi.

Sarıgül, uyuşturucu kullanımı ile kadına şiddetin önlenmesi için eğitimin şart olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Sibel Doğan ise madde bağımlılığının hem fiziksel hem de sosyal yaşamda çok büyük yara olduğunu aktararak, "Bağımlılık yavaş yavaş gelişiyor. Kişi deneme yoluyla başlıyor, 'Bir kereden bir şey olmaz.' diyor fakat sonra bırakamadığını fark ediyor." diye konuştu.

Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selda Selimoğlu, madde kullanımında erken tanının önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Madde kullanan kişilerde erken tanı çok önemli. Madde kullanan kişide davranışsal, fiziksel değişikler olur. Gariplikler, tuhaflıklar başlar. Arkadaş çevresi değişir, yeni arkadaşlar edinir, okul başarısında da değişiklikler olur. Uyku problemleri, dalgınlık, göz kanlanması, halsizlik, kekemelik, sarhoşluk hali, ciltte leke ve yaralar oluşur. Bu konuda ailelere büyük görev düşüyor."

Panelde, konunun uzmanları tarafından kadına şiddet, uyuşturucu bağımlılığı konusunda bilgilendirme yapılarak, çözüm önerileriyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Panel, konuşmacılara çiçek ve teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA