Ülkesini Özgürleştirip Hayallerini Gerçekleştirmek İstiyor

Üniversitedeki mühendislik eğitimi sırasında rejim karşıtı gösterilerde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve öğrenimini yarıda bırakarak ÖSO'ya katılan Riyad Cuma, Zeytin Dalı Harekatı ile Türk askerleri öncülüğünde vatan topraklarını terörden temizleyip eğitimini tamamlamanın hayalini kuruyor Harekatta yaralanan Cuma: 'Taburcu edilince cepheye giderek arkadaşlarıma katılacağım. Vatan topraklarımızı eninde sonunda terör örgütünden temizleyeceğiz' 'Hayallerimiz yarım kaldı. İnşallah ata topraklarımızı özgürleştirip eğitimimi tamamlamak ve asıl işimi yapmak istiyorum'

RAUF MALTAŞ - Suriye'de üniversitedeki mühendislik eğitimi sırasında rejim karşıtı gösterilerde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve öğrenimini yarıda bırakarak Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katılan, Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan Riyad Cuma, Türk askerlerinin öncülüğünde vatan topraklarını terörden arındırıp eğitimini tamamlamanın hayalini kuruyor.

Halep Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde 3'üncü sınıfta öğrenim gören 32 yaşındaki Cuma, yaklaşık 7 yıl önce rejim karşıtı gösterilere katılarak, daha fazla özgürlük talebinde bulunanlara destek verdi.

Bir süre sonra tutuklanan ve işkenceye maruz kalan Cuma, tahliyesinin ardından ülkede iç savaş çıktığını ve yakınlarından bazılarının hayatını kaybettiğini öğrendi.

Yükseköğrenime devam etme şansı kalmayan Cuma, binlerce Suriyeli genç gibi daha özgür yaşam için mücadele kararı alan ÖSO'ya katıldı.

Daha önce Cerablus, Bab ve Çobanbey gibi şehirlerin terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda da kardeşiyle görev yapan Cuma, bu kez terör örgütleri PYD/PKK'ya karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katıldı.

Afrin'deki çatışmalarda keskin nişancı kurşunuyla ağır yaralanan Cuma, bölgede bulunan sahra hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Azez'deki hastaneye getirildi.

Yoğun bakımdaki tedavisi sonrası servise alınan Cuma, taburcu edilip cepheye yeniden döneceği günü bekliyor.

- "Mücadeleye devam edeceğim"

Riyad Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD/PKK'nın keskin nişancısı tarafından Afrin'de vurulması nedeniyle 9 gün boyunca yoğun bakımda kaldığını söyledi.

Cuma, "Göğsümden vuruldum. Karnıma da şarapnel parçaları isabet etti. Türk doktorlarının başarılı operasyonu sayesinde karnımdaki şarapnel parçaları çıkarıldı. Şu anda daha iyiyim." dedi.

Afrin yakınlarında şiddetli çatışmaların sürdüğünü ve bir kardeşinin de Türk askerleriyle omuz omuza mücadele ederek bölgeyi terörden arındırmaya çalıştığını belirten Cuma, şöyle konuştu:

"Şu anda orada askerlerimiz yoğun şekilde çarpışıyor. İyileşirsem buradan çıkar çıkmaz savaşmaya devam edeceğim. Taburcu edilince cepheye giderek arkadaşlarıma katılacağım. Vatan topraklarımızı eninde sonunda terör örgütünden temizleyeceğiz. Hastanede bulunduğum için burada kendilerinden bilgi alamıyorum. Allah'ın izniyle Afrin'i teslim alacağız.

ÖSO olarak, Türk askeri öncülüğünde inşallah bu işi başaracağız."

Riyad Cuma, Suriye'de sivil halkın iç savaşın yanı sıra terör örgütlerinin işgalinden çok çektiğini ve artık huzuru hak ettiğini vurgulayarak, "Hayallerimiz yarım kaldı. İnşallah ata topraklarımızı özgürleştirip eğitimimi tamamlamak ve asıl işimi yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA