'Türkiye Asla Afrin Bölgesinde Kalıcı Değildir'

Şah Fırat Operasyonu Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, milli silah sistemleriyle göz dolduran Zeytin Dalı Harekatı’nın dünyaya artık Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kendi silah sistemi ile her türlü harekatı yapacak güce sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

'Türkiye Asla Afrin Bölgesinde Kalıcı Değildir'
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesinde Şah Fırat Operasyonu Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt’un katılımıyla “Zeytin Dalı Harekatı’nın Kodları” anlatıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka, “Suriye topraklarında ülkemizi tehdit eden terör örgütlerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın ekonomimizi etkileyecek yönündeki yorumlara en güzel cevap Ocak ayındaki ihracat rakamları olmuştur. Türkiye, ekonomisi, ordusu, sanayisi ve sivil toplum kuruluşlarıyla, güçlü ve büyük bir devlettir. Operasyonun en önemli özelliklerinden biri de askerimizin sahada kullandığı silahlar büyük çoğunluğu milli ve yerli üretim olmasıdır. Bu operasyon göstermiştir ki, savunma sanayimize daha fazla yatırım yapmak geleceğimiz için son derece önemlidir” dedi.



"BU COĞRAFYANIN HARİTASI 100 YIL ÖNCE ÇİZİLMİŞTİR"

Başkan Okka’nın konuşmasının ardından sözü 2015’te Suriye’nin Münbiç kenti DEAŞ işgalindeyken, Süleyman Şah ve iki askerinin naaşını Şah Fırat Operasyonu ile oradan alıp sınır bölgesindeki Eşme köyüne getiren Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt aldı. Başbozkurt, “Bu coğrafyanın haritası 100 yılda önce çizilmiştir. Bu coğrafyanın sahibi biziz. 1918 yılında bizi İngilizler Kerkük’ten, Musul’dan çıkartarak kendi bölgenize gidin dediler. İngilizlerin attığı tohum gözyaşı, kan, açlık sefalet ve Müslüman kanı dökmek ve hala yıllardır bu böylede devam etmektedir. Ama 1800 yılından önce Devlet-i Osmaniye’nin elinde bulunan bu topraklarda bir tane gözyaşı yoktu, bir tane Müslüman kanı dökülmüyordu. Bizler haçlı oyunlarını hiçbir zaman unutmamalıyız. Sömürü düzenine hayır demeliyiz. Rabbime şükürler olsun ki, bizi şuanda yöneten irade, nasıl bir ecdadın torunu olduğunu bilen ve ona göre hareket eden bir iradedir. İnşallah bu topraklar yine sahiplerini bulacaktır. Bu topraklarda huzur hakim olacaktır. Türkiye, 26 Ağustos 2016’da, ABD, İngiltere’nin ülkemizin güneyinde İsrail’in emniyeti için oluşturmak istedikleri sözde Kürt devletine Fırat Kalkanı ile dur dedi.

Hain plana ikinci kalkan ise İdlib Harekatı oldu. Türkiye İdlib bölgesine, diğer devletler gibi işgal ya da petrole sahip olmak için değil tamamen insani gerekçelerle harekat gerçekleştirmiştir ve ülke normale döndüğünde de bu toprakları asıl sahiplerine teslim edecektir. Şimdiden yaklaşık 1 milyon insan İdlib’e yerleşti, burada güven içinde ve rejimin korkusunu hissetmeden yaşamaya başladılar” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN, BÖLGEDE HUZUR VE GÜVENİN HAKİM OLMASI İÇİN 3’ÜNCÜ KALKAN HAREKATI AFRİN’DİR”

Harekatın ana hedefinin bölgedeki terör yuvalarının yok edilmesi ve Türkiye’nin kendi bekasının sağlanması olduğunu belirten Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, “Türkiye’nin, bölgede huzur ve güvenin hakim olması için 3’üncü kalkan harekatı Afrin’dir. Harekatı, Türkiye’de bulunan Suriyeli vatandaşların geriye dönerek kendi topraklarına sahip olmaları, Cerablus ve El Bab’da olduğu gibi topraklarında yönetim haklarına kavuşmaları için gerçekleştirildi.

Şunu herkes iyi bilmelidir ki Türkiye asla Afrin bölgesinde kalıcı değildir. Harekatın ana hedefi bölgedeki terör yuvalarının yok edilmesi ve Türkiye’nin kendi bekasının sağlanmasıdır. Sözde haritaların ortadan kaldırılarak Türkiye’nin güneyinde oluşacak bir oluşuma asla müsaade edilmemesi burada temel amaçtır” şeklinde konuştu.



“HAREKAT DÜNYAYA ARTIK TSK’NIN KENDİ SİLAH SİSTEMİ İLE HER TÜRLÜ HAREKATI YAPACAK GÜCE SAHİP OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

Harekatın çok ayrıntılı, detaylı bir şekilde planlandığını belirten Başbozkurt, “Harekatın başlangıç safhası ve bugüne kadar kaydedilen ilerlemeye bakıldığında mükemmel bir taktik ve stratejik başarı olduğu görülmektedir. Harekatın akış şekline bakıldığında da çok zor şartlarda, dağlık, kayalık, ormanlık, coğrafi bölgelerde bir harekat böyle planlanır ve böyle uygulanır dedirtmiş, tüm dünyayı ve cani örgütü şaşırtmıştır. Herkesin beklediği gibi ‘bir gece ansızın’ değil ‘bir gündüz ansızın’ şaşırtmacası, harekatın başarısını arttırmıştır. Ayrıca yerli ve milli silahların bu harekatta mükemmel bir şekilde hedef cinslerine göre kullanılması, dünya kamuoyunu ve örgütü şaşkına çevirmiştir. Milli silah sistemleriyle de göz dolduran bu harekat dünyaya artık Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendi silah sistemi ile her türlü harekatı yapacak güce sahip olduğunun göstermiştir. Zeytin Dalı Harekatının en kritik noktası; coğrafi olarak Tel Rifat, Minniğ Havaalanı ve İdlib’de gözetleme noktalarının bulunduğu hattın birleştirilmesidir. Zeytin Dalı Harekatı’nda haçlı zihniyetine, hak ve hukuk tanımayanlara, özellikle Ortadoğu’yu kan gölüne çevirenlere, ABD, İsrail ve yandaşlarına, ’Yerinizi ve duruşunuzu, tarafınızı belirtin, masadaki haritaları yırtıp atın mesajı verilmektedir” dedi.

Konferansın sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt’a hediye takdim etti.

Kaynak: İHA