Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması

'Trabzon’u, halkımızın ihtiyacı olan modern eserler ile donatıyoruz.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehri halkın ihtiyacı olan modern eserler ile donattıklarını belirtti.

Gümrükçüoğlu, yapım çalışmalarına başlanılan otomatik katlı otopark ile Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu inşaatlarında incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, Hacıkasım mevkisindeki okul ve öğretmenevinin tamamlanmasının ardından tarihi Karagöz Meydanı alanını, kent meydanı olarak yeniden Trabzon’a kazandıracaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Trabzon şehir merkezinde bulunan Meydan Parkı'nı 2009 ile 2014 yılları arasında yaptığımız çalışma ile üç katından daha büyük hale getirdik, yayalaştırdık ve halkımızın hizmetine sunduk. Sonrasında da Meydan Parkı ikinci etap çalışmalarını tamamlayarak bölgede tarihi ortaya çıkarttığımız gibi park alanını daha da büyüttük, iki alanı birleştirdik. Şimdi de Meydan Parkı üçüncü etabın yapımına başlayacağız."

Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı'nın üçüncü etabının seyir terası şeklinde olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunları yaparken Trabzon şehir merkezinde tarihte var olan Karagöz Meydanı’nı da yeniden bu kadim şehre kazandırmak için sessiz sedasız çalışmalar yürüttük. Karagöz Meydanı alanında bugün Trabzon Öğretmenevi ile Cudibey Ortaokulu bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde okul ve öğretmenevini başka alanda belediyemiz tarafından inşa edilip bakanlığımıza devretmemizin ardından Karagöz Meydanı alanının belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. Bunun için Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı TOKİ’den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik, ihalesini gerçekleştirdik ve yapımına başladık."

Yapılacak yeni binayla Trabzon Öğretmenevinin yatak kapasitesinin 80'den 150'ye çıkacağı, Cudibey Ortaokulu'nun da 36 dersliğe sahip olacağı bilgisini paylaşan Gümrükçüoğlu, bu çalışmaların yanı sıra şehir merkezine modern bir otopark kazandıracaklarına işaret etti.

Gümrükçüoğlu, aynı bölgede yapımına başladıkları otopark için 25 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye’deki katlı otopark örneklerini inceleyerek tam otomatik katlı otopark projesini hazırladık ve ihale sürecinin ardından yapımına başladık. Trabzon’u, halkımızın ihtiyacı olan modern eserler ile donatıyoruz. Trabzon’a hizmet bizler için en büyük mutluluktur."
Kaynak: AA