Tepebaşı'nın Çocuk Merkezleri Büyük İlgi Görüyor

Tepebaşı Belediyesi, çocuklar için sağlık, kültür, sanat, spor, çevre ve eğlence başlıklarının her biri için özenle oluşturduğu projeler ile bölgede bulunan çocuklara yeni ufuklar kazandırıyor, gelişimlerine destek oluyor.

Tepebaşı'nın Çocuk Merkezleri Büyük İlgi Görüyor
Kısa bir süre önce Ömerağa mahallesinde hizmete giren Prof. Dr. Türkan Saylan Erken Çocukluk Eğitim Merkezi de söz konusu çalışmaların yürütüldüğü merkezlerden biri. Vizyoner kişiliyle Türkiye’de çağdaş eğitime destek veren Türkan Saylan’ın adını taşıyan merkezde 24-54 ay arası çocuklara, aylarına göre, gruplar halinde, yarım gün ve tam gün olarak, ücretli eğitimler veriliyor. Alanında uzman okul öncesi öğretmenlerin görev aldığı merkez, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serap Erdoğan danışmanlığında ve MEB mevzuatına uygun eğitim veriyor.

"Çocuklarımız da ailelerimiz de çok mutlular"

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da zaman zaman merkezi ziyaret ederek çocuklar ve veliler ile bir araya geliyor. Konuyla ilgili olarak konuşan Başkan Ataç, “Çocuk sanat ve kültür merkezlerimiz çocuklara yönelik etkinlikleriyle yıl boyunca sımsıcak bir yuva haline geldiler. Son olarak hizmete giren ve değerli hocamız Türkan Saylan’ın adını taşıyan merkezimiz, halkımız tarafından kısa sürede çok sevildi. Merkezimizde, 2013-2014 doğumlu oyun grubu çocukları ücretsiz eğitim alıyorlar. Böyle güzel merkezleri halkımızın desteğiyle ve gösterdiği ilgiyle hayata geçiriyoruz. Görüyorum ki çocuklarımız da ailelerimiz de çok mutlular” ifadelerini kullandı.

Sömestre tatilinin sona ermesine de değinen Ataç, “2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı başlıyor. Sevgili yavrularımıza eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi çocuklar bizim istikbalimiz. Cumhuriyet kazanımları ışığında ’Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür’ nesiller yetiştiren öğretmenlerimize ve velilerimize de sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA