Spor Yaparak Fazla Kilolarından Kurtuldu

Kırklareli'nde fazla kilolarından kurtulmak isteyen Nadir Kurt, yaptığı spor ve diyetle 45 günde 24 kilo verdi Fitness ve pilates ağırlıklı günde 6 saat spor yapan Nadir Kurt, bir buçuk ayda 110 kilodan 86 kiloya düştü Nadir Kurt: 'Fazla kilolarım nedeniyle sürekli büyük kıyafetler arıyordum ve bir gün kilo vermeye karar vererek spor yapmaya başladım'.

Kırklareli'nde fazla kilolarından kurtulmak isteyen Nadir Kurt, yaptığı spor ve diyetle 45 günde 24 kilo verdi.

İçel'den Kırklareli'ne yüksek öğrenimi için gelen Nadir Kurt (24) ailesinin maddi durumunun bozulması nedeniyle Kırklareli Üniversitesi'ndeki tıbbi tanıtım ve pazarlama bölümündeki öğrenimine bir süre ara verdi.

Okulunu dondurmasına rağmen ailesinin yanına dönmeyen Kurt, para biriktirmek amacıyla gündelik işlerde çalışmaya başladı.

Yaşadığı psikolojik travmalar sonrası hızla kilo almaya başlayan Kurt , bir kaç sene de 80 kilodan 110 kiloya ulaştı. Sağlığında meydana gelen bozulmalar nedeniyle kilo vermeye karar veren Kurt, spor salonuna yazıldı.

Fitness ve pilates ağırlıklı günde 6 saat spor yapan Nadir Kurt, bir buçuk ayda 110 kilodan 86 kiloya düştü.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fazla kilolarından kurtulmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kiloluyken kendini çok halsiz hissettiğini belirten Kurt, spor ile birçok kötü alışkanlığından da kurtulduğunu vurguladı.

Fazla kiloları nedeniyle en samimi arkadaşlarının bile kendisiyle dalga geçmesinin kendisini çok üzdüğünü anlatan Kurt, şöyle konuştu:

"Fazla kilolarım nedeniyle sürekli büyük kıyafetler arıyordum ve bir gün kilo vermeye karar vererek spor yapmaya başladım. Spor salonunda da fitness ve pilates antrenörünün kontrolünde 45 günde 24 kilo verdim. Fazla kilolarım hayatımda bana çok büyük zorluklar veriyordu. Tabi kilo vermek kolay bir şey değil. Çünkü fazla kilolardan kurtulayım derken, sağlığınızı da düşünmeniz gerekiyor. Bu nedenle ben uzman kişilerden destek alarak kilo verdim." diye konuştu.

Artık daha rahat yürüdüğünü bildiren Kurt, herkesin spor yapması gerektiğine dikkat çekti.

- "En sağlıklı şekilde kilo verdirdik"

Fitness ve pilates antrenörü İsmail Doğan ise Kurt'un azmi ve çalışmaları ile fazla kilolarından kurtulduğunu belirtti.

Kurt'u kilo verme sürecinde sürekli sağlık kontrollerinden geçirdiklerini anlatan Doğan, Kurt'un kilo vermek isteyenlere iyi bir rol model olduğuna işaret etti.

Kurt'un artık daha sağlıklı bir vücut yapısına kavuştuğunu dile getiren Doğan, "Biz spor sonrası her gün bir sağlık kuruluşundan sağlık raporu alarak işlemlerimizi sürdürdük. Bizim buradaki bu kadar fazla kilo verdirmemizdeki amaç Nadir'in arkadaşlarının dalga geçmesi ve askeri sınavlara hazırlanmasıydı. En sağlıklı şekilde kilo verdirdik. Biz daha çok yağdan kurtardık ve kas kütlesini arttırdık. En önemlisi de kendisini aç bırakmadık. 2 saatte bir yemesini ancak sağlıklı ürünler tüketmesini sağladık." diye konuştu.

Kaynak: AA