Sağlık Bakanlığı'ndan Erzincan Da Ki 405 Kişiye İstihdam

Sağlık Bakanlığı’nın, Türkiye’de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için 2010 yılında başlattığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinde istihdam sağlamak üzere Erzincan da 405 kişi kura ile belirlendi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Erzincan Da Ki 405 Kişiye İstihdam
Vatandaşların ALO 182 çağrı merkezi üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri Türk Telekom’un çağrı merkezi iştirakı olan AssisTT’e ülke istihdamına katkı sağlamak üzere 405 kişiye noter huzurunda iş imkanı sağlandı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Assistt Genel Müdürü Cemil Yıldırım, Merkezi Hekim Randevu Sistemi Müdürü Umut Yıldırım ve Türk Telekom İl Müdürü Recep Karakoç’un katılımıyla 405 isim kuradan çekildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Assistt Genel Müdürü Cemil Yıldırım, Merkezi Hekim Randevu Sistemine dahil olmak isteyen adaylar ile birlikte teknolojik imkanları etkin bir kamu hizmetine dönüştürerek vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı ve hizmet sunumuna katkıda bulunacaklarını belirtti.

2017 yılının Ocak ayında 14 bin işsiz olduğunu belirten Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bu yıl bu rakamın 8 bine indiğini kaydederek, kısa süre sonra işsiz hiçbir vatandaşın kalmayacağını öngördü. Vali Arslantaş, kurada çıkacak olan adaylara yeni işlerinin hayırlı olmasını temenni ederek, ilk kurayı kendisi çekti.

Noter huzurunda çekilen kurada adları okunan gençler işsizlikten kurtulmanın sevincini yaşarken, aileleri ise bu sevince ortak oldu.
Kaynak: İHA