Milletvekili Ceylan, Maden İşçileriyle Bir Araya Geldi

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, TMSF'ye devredilen Adularya Maden Ocağı bünyesinde çalışan işçilerle bir araya geldi.

Beypazarı ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan Ceylan, Adularya Maden Ocağı'ndaki durumu başından beri takip ettiğini belirtti.

Bu sürecin iyileşmesi için çok mücadele ettiklerini ve görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Ceylan, şunları söyledi:

"Bu sizler için ve sizlerin sorunlarının çözümü içindi. Burası yeniden özelleştirmeye hazır hale getirildi. Önümüzdeki dönemde özelleştirilecek. Burada kurulu bulunan termik santral için harekete geçildi. Termik santral, burada üretilen kömürü yakar hale gelirken, enerji üretmesi de sağlanacak. Ne yapıyorsak sizlerin iyiliği ve çalışma şartlarının düzenli hale getirilmesi içindir. Bölgede 2 termik santrali daha kurulacak. Buradan üretilen kömür buralarda yanarak enerjiye dönüşecek. Sizlerin sorunlarının tam anlamıyla önümüzdeki günlerde çözüme kavuşturulması için Sayın Genel Başkanla Beypazarı ve Nallıhan belediye başkanları ve AK Parti ilçe başkanları ile istişareler içindeyiz. Çözüme kavuşturacağız."

Nurettin Akçul ise maden işçilerinin sorunlarını iletmedikleri yer kalmadığını dile getirerek, "Raporlarla buradaki durumu en üst makamlara da bildirdik. Bu çalışmada, Ankara Milletvekilimiz Sayın Nevzat Ceylan'ın payı çok yüksek. Beypazarı Belediye Başkanımız ve Nallıhan Belediye Başkanımızın sorunların çözümü noktasında katkıları çok oldu, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Burada sonuna kadar işçilerin, işçi kardeşlerimizin yanında ve arkasında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız görüşmeler neticesinde yine bir maaş yattı ve aldınız. Bu iş yerinde özelleştirme ile ilgili sorunları tam anlamıyla çözmeye çalışıyoruz. Bunda da neredeyse nihai sonuca geldik gibi." diye konuştu.

İşçiler, önceki günlerde yatan maaşlarının ardından emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çalışmak ve üretmek istiyoruz. Ülkemiz ekonomisine katkı vermek istiyoruz." dedi.

Toplantıya, Nallıhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı, AK Parti Beypazarı İlçe Başkanı Mehmet Gökgöz, sendika yetkilileri ve işçiler katıldı.

Kaynak: AA