Kaymakam Soner Kırlı Ev Ziyaretleri Yaptı

Muş’un Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, eşi Sevil Kırlı ve beraberinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yakup Bozkurt ile birlikte, ilçedeki dar gelirli aileleri ziyaret etti.

Kaymakam Soner Kırlı Ev Ziyaretleri Yaptı
Kaymakamı Soner Kırlı ve beraberindeki heyetin ilk durağı Adalar mahallesinde yaşayan Güresi ailesi fertleri oldu. Güresi ailesinin yaşadığı evlerini yerinde görüp inceleyen Kaymakam Kırlı, aile için ne yapılması gerekiyorsa yapılması talimatlarını vakıf müdürüne vererek yerine getirilmesini istedi. Evin reisi Remzi Güresi, "İlçe kaymakamımızdan Allah razı olsun, ben 2 çocuğum ve eşimle burada yaşıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız bizlere her zaman yardımcı oluyor. İlçe kaymakamız ve değerli eşleri bizleri evimizde ziyaret ettiği için çok mutluyuz. Allah devletimizden razı olsun. Bu soğuk kış aylarında bizim yüzümüzü güldürdü. Kömürümüzde verildi.

Çok mutluyuz" dedi.

‘Kanser Hastası Arzu Kaya’yı ziyaret ederek tablet bilgisayar hediye etti’

İlçe Kaymakamı Soner Kırlı’nın bir diğer durağı ise kanser hastası Arzu Kaya’yı (16) evlerinde ziyaret etti. Baba Enver ile anne Gülşen Kaya’ın kanser hastası kızı Arzu’ya tablet bilgisayar ve diğer çocuklarını oyuncaklar ve hediye paketi verdi. Arzu için gerekli tüm tedavi imkânlarının yapıldığı, fakat bir türlü tedavi imkânı olmadığını belirten Kaymakamı Kırlı, "Arzu kızımızın yaşadığı bu durum bizleri derinden üzdü. Benden önceki kaymakamlar tedavileri için gerekli tüm çalışmaları başlatmışlar. Edindiğimiz bilgilere göre maalesef minik bedeni yapılan tüm tedavi aşamalarına cevap verememiş. Arzu kızım beni telefonla arayarak benden tablet bilgisayar istedi ve evlerine davet etti. Arzu kızımızın davetini seve seve kabul ettim. Kendisine ve ailesine her türlü yardımlarımız devam ediyor. Çobanlık yaparak geçimi sağlayan baba Enver Kaya’ın Malazgirt Belediyesinde temizlik personeli olarak işe aldık. Artık sabit bir maaşı var ve ailesine daha güzel şartlarda bakabiliyor" dedi.

‘8 çocukla yaşam mücadelesi veriyor’

İlçe kaymakamı Kırlı ve eşinin son durağı ise, 8 çocuğu ile yaşam savaşı veren Kader Çelik’i evlerinde ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarının bir an önce yapılması talimatlarını verdi. Evlerinde Kaymakam Kırlı ve eşini görünce çok mutlu olan Kader Çelik, ”Ben 8 çocuğumla kaymakamlığın bana tahsis ettiği bu evde oturuyorum. Eşimden ayrı yaşıyorum. Boşandık, bizleri bırakıp gitti şuan İzmir’de yaşadığı duydum. Ben kendisi ile konuşmuyorum, fakat çocukları babaları ile görüşüyor. Büyük devletimiz sayesinde yaşamımızı idame ediyoruz. Allah devletimize güç kuvvet versin. Ben ve 8 çocuğum ilçe kaymakamım ve vakfımız olmasa, hepimiz açlıktan ölürüz. Allah kaymakamımızdan razı olsun" dedi.

İlçedeki dar gelirli vatandaşların evlerini ziyaretleri sırasında eksiklerini, sıkıntılarını yerinde gördüklerini belirten Kaymakam Kırlı, “Bu kış aylarında vatandaşlarımızla buluşarak hem onları dinleme fırsatı bulmuş olacağız hem de evleri sıcak mı kömürleri veya başka istekleri varmı öğrenip çare olmaya çalışacağız. Vatandaşlarımız da yaptığımız ziyaretlerden memnun olduklarını bizlere ifade ettiler. Ziyaretlerimizde ailelerin eksiklerini tespit edip, mevzuatlar gereği yardımlarımız yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçedeki dar gelirli vatandaşları gün boyunca ziyaret eden ilçe kaymakamı ve kurum amirleri ile gittikleri tüm evlerde ve sokakta karşılaştıkları tüm çocuklara oyuncaklar dağıttılar.
Kaynak: İHA