Horsunlu İtfaiye Müfrezesi 7 Gün 24 Saat Göreve Hazır

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın’a yeni bir İtfaiye Müfrezesi daha kazandırdı.

Horsunlu İtfaiye Müfrezesi 7 Gün 24 Saat Göreve Hazır
Kuyucak’a bağlı Horsunlu Mahallesinde konuşlandırılan yeni müfreze 7 gün 24 saat hizmete hazır.

Doğal afet, yangın ve acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale etmek için il genelinde yeni itfaiye müfrezeleri çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Horsunlu İtfaiye Müfrezesi’nin kuruluşunu gerçekleştirdi. Yangın, kaza ve diğer afetlere daha hızlı müdahale etmek amacıyla oluşturulan müfrezenin hizmete açılışına İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Serdar Adanır, itfaiye amirleri, ilçe itfaiye müdürleri ve Horsunlu Mahalle Muhtarı Bilen Keçelioğlu katıldı.

Horsunlu İtfaiye Müfrezesi’nin 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vereceği öğrenildi.

“Anında müdahale için kuruldu”

Vatandaşların olası olaylarda can ve mal kaybını en aza indirmeyi hedeflediklerini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Serdar Adanır, “Horsunlu İtfaiye Müfrezesi Aydın’ımızın doğu bölgesindeki olmazsa olmazlarındandı. Kuyucak ve Buharkent arasındaki trafiğin yoğunluğu ile Horsunlu Mahallesi’nin kapanan belde belediyelerinin ve birçok mahallenin merkezinde bulunması nedeniyle bu noktada itfaiye olması gerektiğini başkanımız Özlem Çerçioğlu’na arz ettik. Başkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda Horsunlu İtfaiye Müfrezesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Bu bölgede çıkabilecek herhangi bir yangında, kaza veya diğer olaylarda anında müdahale için kurulan müfrezemiz hayırlı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun bir sözü vardı ‘Merkezde yaşayan vatandaşın canı ve malı ne kadar kıymetliyse, kırsal mahallelerimizde bulunan canı ve malı o kadar kıymetlidir’ demişti. Bizlerde çalışmalarımızı bu kapsamda yürütüyoruz. 5 gündür Nazilli’nin köyden mahalleye dönüşen kırsal kesimlerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Muhtardan Çerçioğlu’na teşekkür

Horsunlu Mahalle Muhtarı Bilen Keçelioğlu, müfrezenin açılışında İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Serdar Adanır ve bölge itfaiye müdürleriyle istişarede bulundu. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Horsunlu Mahallesi’ne yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür eden Keçelioğlu, “Horsunlu İtfaiye Müfrezesi, mahallemizin merkez nokta olması sebebiyle ihtiyaç olan bir birimdi, Şubat ayı itibarıyla müfrezemiz hizmete girdi. Başta Özlem Çerçioğlu başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA