Hedefi Marka Olmak

Merakla başladığı örgü işini kısa sürede öğrenip, tasarladığı ürünlerin ilgi görmesi üzerine iş yeri açmaya karar veren Özlem Özer, Türk kadını ve kadın girişimci olarak önce Türkiye'de ardından da yurtdışında tanınır bir marka olmayı amaçlıyor.

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan Özer, atkı, şapka ve kazak gibi ürünleri, kendine özgü yöntemlerle tasarlayıp farklı şekiller ve stiller katmaya başlayınca ilgi görmeye başladı.

Eşinin desteğiyle örgü için yurtdışından özel aparatlar getirten Özer, ürün yelpazesini de genişletip farklı model üretime geçti. Kısa sürede ürünlerinin ilgi görmesi üzerine Özer, kendi markasını oluşturmak için çalışma yürüttü.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel bir marka olarak global olmayı hedeflediğini söyledi.

Yün şapkadan kazağa, pançodan şallara, çantalar ve anahtarlıktan süs eşyalarına kadar 200'e aşkın modelde üretim yaptığını dile getiren Özer, tercih edilen yerel bir marka ve üretici olduklarını belirtti.

E-ticaret alt yapısıyla yurt dışına da açılmayı hedeflediğini ifade eden Özer, " Ürünlerimizi 'kişiye özel' olarak adlandırabiliriz. Biz 'her yere bin, on binlerce ürün gönderelim' iddiasında ve hedefinde değiliz. Her kentte ve ileriki zamanda da birkaç ülkede de bizim ürünlerimizi kullanan makul sayıda müşterimizin olması bizim için en önemli hedef." diye konuştu.

Özer, hayalinin peşinden koştuğunu ve kendi çapındaki başarısının tüm kadınlara örnek olmasının ise bir başka rüyası olduğunu kaydetti.

- "Özel müşterilerim olsun istiyorum"

Ürünlerini Türkiye'de sanat camiasından bazı isimlere de gönderdiğini ve çok beğenildiğini ifade eden Özer, yakın zamanda tasarımlarını dünyaca ünlü yıldızların da tanıyacağı iddiasını taşıdığını söyledi.

Özer, eşiyle birlikte ürünlerini yurtdışına rahatlıkla pazarlayacak teknik sistemi de oluşmaya başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"En başta dediğim gibi benim çok para kazanmak, çok zengin olmak, bu alanda fabrikalar kurup fason üretim yapmak gibi bir hedefim ve iddiam yok. Ben Türkiye'de ve dünyada özel müşterilerim olsun istiyorum. Yani benim tasarımım olan bir ürünün örneğin Ankara'da ve Paris'te en fazla 8-10 tane olmasını arzuluyorum. Yani el emeğinden kaliteden anlayan müşteri kitlesine ulaşmak, bu alanda ürünleri aranan, merakla beklenen bir marka hedefiyle yola çıktım. Ürünlerimi alıp kullanan müşterilerimin beğenileri de doğru yolda olduğumu gösteriyor. Bu alanda yaşadığım yer olan Tekirdağ ile Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlarsam ne mutlu bana."

Kaynak: AA