EÜ'de 127 Ülkeden Öğrenci Var

Ege Üniversitesinde (EÜ), 127 ülkeden bin 625 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, öğrenimlerine Türkiye'de devam eden Ruanda ve Endonezyalı öğrencilerle bir araya geldi.

Toplantıda yabancı öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve kapısının tüm öğrencilere açık olduğunu kaydeden Budak, şunları kaydetti:

"Ülkelerimiz arasındaki kardeşlik köprülerinin sağlamlaşmasını gerçekleştirecek siz kardeşlerimizin her türlü sorunuyla ilgilenmek, burada kendi ülkenizde ve evinizde gibi hissetmenizi sağlamak bizim görevimiz. Ege Üniversitesinin yeni döneminde, biz yeni bir sayfa açıyor, yeni bir hamle başlatıyoruz. Bu dönemdeki en önemli hedeflerimizden biri uluslararası öğrencilerimizin hem sayısını hem de alacakları eğitimin kalitesini arttırmak. Sizler, buradaki eğitiminizi tamamladıktan sonra öncelikle Türkiye'nin sonra da Ege Üniversitesinin birer bilim ve kültür elçisi olacaksınız. Mezun olduktan sonra da ikinci eviniz ve yurdunuz olan Türkiye ve Ege Üniversitesi ile ilişkilerinizi sürdürmeniz sizden beklentimizdir."

Açıklamada, EÜ'de 127 ülkeden toplam bin 625 yabancı öğrenci bulunduğu kaydedilerek, en çok öğrenci gelen ülkeler sıralamasında ilk sırada 193 öğrenci ile İran'ın yer aldığı, bu ülkeyi 167 öğrenci ile Azerbaycan'ın takip ettiği belirtildi.

Kaynak: AA