Eğitimde İkinci Yarıyılı Güvenlik Önlemleri Alındı

Balıkesir’de 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemi pazartesi günün başlıyor.

Eğitimde İkinci Yarıyılı Güvenlik Önlemleri Alındı
Balıkesir’de öğrenci, öğretmen ve velilerin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerini sağlamak amacıyla okullar ile yakın çevrelerinde alınacak tedbirler ’Okul Güvenliği Koordinasyon’ toplantısında Vali Ersin Yazıcı başkanlığında görüşüldü. Toplantıda okulların uyuşturucu, uyarıcı madde ve tütün maddelerinin kullanımı ile mücadele edilmesi, okulların ve çevrelerinin güvenliği konusunda alınması gereken tedbirler, öğrenci taşıma servislerinin daha güvenli olması hakkında yapılması gerekenler konusundaki tedbirler görüşüldü.

Eğitim öğretim konusunda çok hassas olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, " Valilik olarak eğitim öğretime desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik esirgemeyeceğiz. Çocuklarımızın rahat huzurlu bir eğitim alması için hepimiz, öğrenci velileri, okul aile birlikleri, servis sorumluları ve kim varsa birbirimize yardımcı olmak zorundayız. Çocuklarımızın sadece okulda değil, evinden okula kadar trafik ve seyir süresi, okul çevresi dâhil güvenliklerinin sağlanması açısından en ufak bir sorun yaşanmaması temel önceliğimiz. Bu noktada tüm ülkede olmak üzere ilimizde de her okulumuz için ve bu okulla ilgili bütün bu süreçteki sorumlulukları gerçekleştirmek üzere ’Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlileri’ çalışmalarına devam ediyorlar. Sizlere ve bizlere emanet edilen çocuklarımızı korumak için çok yoğun mesai ve gayret sarf edeceğiz. Çocuklarımızın can güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir davranışa taviz verilmeyecektir. El ele vermek durumundayız. Bunun için hep birlikte mücadele etmemiz gerekir. Hep birlikte gayret edip el birliği ile çalışacağız. Çocuklar bizim dünümüz, bugünümüz ve geleceğimizdir" dedi.

Valilik Kocaseyit Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: İHA