DOKAP'tan Çiftçilere Solucan Gübresi Desteği

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca (DOKAP), Giresun'da solucan gübresi üretimi yapan çiftçilere 239 bin lira destek ödemesi yapıldığı bildirildi.

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, DOKAP ile ortak yürütülen proje kapsamında solucan gübresi üretimi için başvuran ve istenen şartları taşıyan 8 çiftçiye tesislerin kurulumu için 239 bin 720 lira tutarında destekleme ödemesi yapıldığı belirtildi.

DOKAP tarafından finanse edilen proje kapsamında ikinci yıldan itibaren her bir üreticinin ortalama 30'ar ton olmak üzere toplamda 240 ton solucan gübresi üretiminin hedeflendiği aktarılan açıklamada,"Projenin hayata geçirilmesi ile kırsalda faaliyet gösteren çiftçi ailelerimizin sosyo-ekonomik açıdan kalkınmaları amaçlanmış olup, sürdürülebilirliği 3 yıl süreyle il müdürlüğümüz tarafından takip edilecektir." denildi.

Açıklamada, solucan gübresine olan ilginin arttığına işaret edilerek, şunlar ifade edildi:

"Solucan gübresi, 'Kırmızı Kaliforniya Solucanı' adıyla bilinen özel toprak solucanı türlerinin büyükbaş hayvanların dışkıları ve organik bitkisel materyallerin fiziksel ve kimyasal yapılarını değiştirmeleri temeline dayanarak ürettikleri toprak düzenleyici ve değerli bir bitki besleme materyalidir. Solucan gübresi üretimine olan ilgi ve talep son yıllarda giderek artmaktadır."

Kaynak: AA