Dargeçit'te Terörün İzleri Silindi, Hizmetin Adı Kaldı

Mardin’in Dargeçit Belediye Başkanlığına 11 Eylül 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kayyum olarak görevlendirilen Dargeçit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş, ilçede terörün izlerini silerek devletin yatırım ve hizmetlerini vatandaşlar ile buluşturuyor.

Dargeçit'te Terörün İzleri Silindi, Hizmetin Adı Kaldı
DBP’li Dargeçit Belediye Başkanı Zeynep Sipçik’in terör örgütü PKK/KCK üyeliğinden tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanı olarak görevlendirilen Dargeçit Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, ilçedeki vatandaşların devletin hizmetlerinden yararlanması için 50 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Terörle anılan ilçe, şimdi gençlik merkezi, büyükşehirlere meydan okuyan asfalt yol çalışmaları, kadın ve gençlik projeleri ile Mardin’in örnek ilçeleri arasında yer alıyor. Vatandaşın refahı için kırsalda Mehmetçik ve polisler gece gündüz terörist avını sürdürürken, ilçede de güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Terörden arındırılan ilçede artık yatırım ve hizmet konuşuluyor.

50 milyon liralık yatırım

Dargeçit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş, kısa sürede büyük hizmetler yaptıklarını belirterek, merkez ilçe ve 33 mahallenin temel sorunlarını gidermek için aralıksız olarak çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bölgenin terör örgütünden temizlenmesinin ardından 50 milyon liralık yatırım yaptıklarını, kardeş belediyelerin destekleri, Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin de hizmetleri ile vatandaşın yanında olduklarını hissettirdiklerini ifade eden Yeşiltaş, belediyeyi 6.3 milyon lira borç ile devraldıklarını söyledi.

Bu sürede 3.8 milyon lira borç ödediklerini belirten Yeşiltaş, kaynakları doğru kullanıp yatırımdan da geri durmadıklarını kaydetti.

Kaynakların yanlış yere aktarılmasını önlediklerini ifade eden Yeşiltaş, hem borç ödediklerini hem de bu sürede 50 milyon liralık yatırımı vatandaşın hizmetine sunduklarını dile getirdi.

"Artık terörle anılmasını istemiyoruz”

Dargeçit ilçesinin terörle anılmasından rahatsızlık duyduklarını belirten Yeşiltaş, vatandaşa devletin sıcak yüzünü ve hizmet anlayışını gösterdiklerini kaydetti.

Yeşiltaş, “Dargeçit doğal güzellikleri ile görülmeye değer şirin bir ilçe. Son bir yıl içinde yaptığımız hizmetlerle vatandaşımıza devletin şefkatli elini ve sıcak yüzünü daha net hissettirdik” dedi.



“Bölge turizme açılıyor”

Dargeçit ilçesinde doğal kaynak kükürtlü su bulunduğunu ve Ilısu Barajı ile turizme de kapılarını açacağını kaydeden Yeşiltaş, “Ilısu Barajı’nda sona gelindi, turizm için önemli bir kapı olacak. Dargeçit ilçemiz için artık yatırımcılar gelebilir ve geleceğe yönelik güzel yatırım planları yapabilir. Termal turizm için de ilçemiz oldukça uygun. Doğal kaynak kükürtlü suyumuz ile hem termal turizm hem de seracılık için ilçemiz çok uygun. Dargeçit’te geçmişteki tüm olumsuz algıları silip artık turizm, yatırım, gelişme ve büyümeyi konuşuyoruz. Bölge halkımız bu turizm yatırımları ile yeni iş, istihdam sahalarında ciddi gelir elde edecek. Bu çalışmalar anlatırken kolay ama bu noktaya gelene kadar çok emek verildi ve verilmeye devam ediyor. Halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Bir yandan terörün izini silmeye çalışan ve bir yandan da hizmet atağı başlatan Kaymakam ve Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, kardeş belediye uygulaması ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıllığına üç adet çöp toplama aracı, iki su tankeri, iki hafriyat kamyonu, bir lastikli ekskavatör, bir adet JCB, bir cenaze nakil aracı, bir adet cenaze yıkama aracı, üç adet süpürme aracı ve bir adet traktör olmak üzere ilçelerine toplamda 15 adet araç kazandırıldığını belirtti.

Her alana yayılan bir hizmet anlayışında olduklarını ifade eden Yeşiltaş, “Bir yandan ilçenin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalar devam ederken, diğer yandan ilçede yaşanan terör olaylarında hasar gören ve bakım, onarım ihtiyacı olan camilerimiz için 200 bin lira harcanarak 10’a yakın caminin bakım ve onarımları belediyemiz tarafından yapıldı. Camilerimizin temizliğini yaptırdık, halılarını yıkattık. Vatandaşların daha huzurlu ve güzel bir ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için kliması olmayan camilere ve sosyal yaşam merkezlerine klima aldık" dedi.



"Gençliğin artık bir merkezi var"

Gençlere yönelik yapılan hizmetlere de değinen Yeşiltaş, “Belediyemiz tarafından gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri bir gençlik merkezi kurduk. Gençlerimiz gece yarılarına kadar burada spor yapıyor, kitap okuyor. Bölgede örnek teşkil edecek bir merkez kurduk. Gençliğin artık bir merkezi var" diye konuştu.

Belediye kadın merkezi ile çocukları günlük yaşamın stresinden uzaklaştırmak, pisikososyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla ilkokullarda sinema etkinliği düzenlendiğini ifade eden Yeşiltaş, “Belediye kadın merkezimizin okullarda düzenlemiş olduğu sinema etkinliklerinden şimdiye kadar 750 çocuğumuz faydalanmıştır. Ayrıca tatil boyunca Vatan İlkokulu Konferans Salonunda düzenlemiş olduğu sinema etkinliklerinden 940 öğrencimiz faydalandı” şeklinde konuştu.

Dargeçit ilçe merkezinde temiz ve yaşanılır bir çevre için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bedeli 850 bin lira değerinde 50 adet bin litre kapasiteli yeraltı çöp konteyneri yerleştirildiğini ifade eden Yeşiltaş, ilçe merkezinde kültür binası ve çok amaçlı salon yapımının da sürdüğünü belirtti.

Yeşiltaş, “Ciddi bir eksiklik olarak gördüğümüz kültür binası ve çok amaçlı salon yapımı için Mardin Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak projelendirme işlemleri tamamlanmış, iki binanın da yapım işi ihale edilerek yapımına başlandı. İlçe merkezimizde iki atölye, iki ofis, bir sergi salonu, konferans salonu, kültür merkezi ile 500 kişilik çok amaçlı salonun yapılacak olması; konferans, toplantı ve düğün merasimleri için çok önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

Dargeçitspor kulübü kuruldu

Gençleri kötü alışkanlıklardan ve kafelerden kurtararak, spora kazandırmak için kulüp kurduklarını belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş, göreve atandığı günden beri gençlere sahip çıktığını söyledi.

Yeşiltaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Dargeçit’te spor bilincinin gelişmesini sağlamak, sporcu yetiştirmek, gençliğin beden ve ruh sağlığını korumak, karşılıklı saygı ve sevgi esasına dayalı bir disiplin anlayışı içinde gençleri fizik ve moral bakımından güçlenmelerine katkıda bulunmak üzere vücut geliştirme, futbol dalında profesyonel ve amatör, masa tenisi, voleybol, basketbol, bilardo, hentbol, atletizm, satranç, tenis, karate, tekvando, güreş, badminton, yüzme, bilek güreşi, boks dallarında ve tüm spor faaliyetlerinde bulunmak amacıyla Dargeçitspor Kulübü kuruldu. Dargeçitspor Kulübünün kurulması, ilçemizde yaşayan gençlerimizin sportif alanda kendilerini geliştirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve geleceğe umutla bakıp ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeleri adına güzel bir adımdır."
Kaynak: İHA