Aliağa Belediyesinden İnönü Caddesine Estetik Dokunuş

Aliağa’yı daha estetik ve daha yaşanılır bir kent haline getirmeye kararlı olan Aliağa Belediyesi, İnönü Caddesinde yaptığı çalışmalarda sona yaklaştı.

Aliağa Belediyesinden İnönü Caddesine Estetik Dokunuş


Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin koordineli yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Fen İşleri Müdürlüğünün hummalı bir şekilde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 25 adet yeni nesil led aydınlatma armatürüyle cadde ışıl ışıl bir görünüme kavuşturuldu. Kapalı pazar yeri kavşağına konumlandırılan Selçuklu motiflerine hakim ay yıldız figürlü ledli alüminyum şehir görseli de vatandaşların hayranlığını kazandı. İnönü Caddesinde çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri aydınlatma ve şehir görsellerine ilçenin muhtelif bölgelerinde yer vermeye devam edecek.

Aliağa’nın daha yeşil bir görünüme kavuşması için çalışmalarını mesai mefhumu gözetmeksizin sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise bitkilendirme ve yeşillendirme çalışmaları dahilinde orta refüje at kestanesi ağacı ile göz alıcı renkleriyle İnönü Caddesini süsleyecek oya ağaçları dikti. Aynı zamanda orta refüj ile kavşak çevrelerine dikilen; yıldız çalısı, bodur alev çalısı, altuni taflan, cennet çalısı, lavanta, yer minesi, top buksus, kızılcık, sabır ağacı ve fıstık çam türü bitkilerde caddeye ayrı bir zenginlik kattı. Devam eden çalışmalar çerçevesinde ağaç diplerinde renkli ağaç kabuklarıyla ve süs taşlarıyla yapılacak peyzaj uygulamaları da caddeye ayrı bir güzellik katacak. Sabır ağacı gibi birbirinden özel farklı bitki türlerini İnönü Caddesinde buluşturan Park ve Bahçeler Müdürlüğü caddeyi ılgın ağaçları ile süslemeye devam edecek.
Kaynak: İHA