Ağaçları Masal Kahramanlarına Dönüştürdü

Varşova’da bir heykeltıraş hasta ağaçları kesmek yerine masal kahramanlarından heykele dönüştürdü.

Ağaçları Masal Kahramanlarına Dönüştürdü
Polonya’nın başkenti Varşova’daki Basniowa Sokağı’nda (Masal Sokağı) rüzgardan zarar gören veya hastalandığı ya da içi çürüyen ağaçlar, Ochota Yapı Kooperatifi’nden Barbara Leszczkowska’nın fikriyle heykele dönüştürüldü. Elektrikli testereyle heykel yapan heykeltıraş “Andre” Andrzej Zawadzki çalışmalarına başladı.

Alışılmışın dışında bir yöntem kullanan heykeltıraş Zawadzki birkaç hafta süren çalışma neticesinde Masal Sokağı’nı gerçek anlamda masala dönüştürdü. Zawadzki, kesilmeyi bekleyen ağaçları Polonya halkında büyük sempati uyandıran masal ve çizgi film kahramanlarından ayıcık Mis Uszatek, kitaplar üzerine oturmuş, bilgeliğin simgesi baykuş ve mantar evinin altında gelip geçenlere bakan şirin cüce ile karıncaya çevirdi.

İHA’ya konuşan Andrzej Zawadzki masal kahramanlarının ahşap heykellere dönüşmüş halinin gerek çevre sakinlerinde gerekse o bölgeden gelip geçen yayalarda büyük bir sevinç, mutluluk oluşturduğunu söyledi.

“Ağacın kökünden kesilmeyle ortaya çıkacak hoş olmayan manzara yerine uzun yıllar dayanacak, sanatla ilintili ve de böylesi sevimli ahşap heykelleri görenler tebrik ediyor, içten teşekkürlerini sunuyor” diyen Zawadzki bu sevimli ahşap heykeller sayesinde işlerinin de açıldığını söyledi.



Heykellerin duyulmasının ardından özellikle hafta sonları büyük, küçük herkesin bölgeye gelip fotoğraf çektirdiğini ifade eden Andrzej Zawadzki, anaokulları ve mahallelerde bulunan kültürevleri başta olmak üzere çok sayıda sipariş aldığını söyledi.



(Ebru Orhan / İHA)
Kaynak: İHA