Zonguldak'da Mağara Turizmi Toplantısı Yapıldı

Vali Ahmet Çınar'ın da katıldığı, Zonguldak mağaralarının tanıtımıyla kentte turizmin artırılması amaçlanan toplantı düzenlendi.

Vali Ahmet Çınar, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Zonguldak'ın turizm potansiyelini ortaya çıkarıp olanları değerlendirip öncelikleri belirleyerek bu şehrin turizm yönünden kalkınmasını gerçekleştirmek üzere yapılması gerekenleri yapmaya gayret edeceklerini söyledi.

"Bu çağ profesyonellerin ve profesyonelliğin çağı. Sadece bir mağara, bir dağ veya denizle bu iş olmuyor." diyen Çınar, şöyle konuştu:

"Turizm topyekun bir mevzudur. Bu şehrin mutfağından, alışverişinden, eğlence merkezinden, tabiat turizmine, deniz ve kömür havzaları gibi hepsini değerlendirmeliyiz. Zonguldak'ta çok tarihi değerimiz yok. Sadece birkaç tane var. Hepsini düşünerek bir konsept belirlemek suretiyle yapılacak çalışmayla turizm yönünden kalkına biliriz.

Halihazırda Gökgöl mağarası dediğimiz 800 metre kadar içeriye uzanan aydınlatılması da ufak tefek eleştirilere rağmen fena olmayan bir mağaramızdır. Bende Gökgöl mağaramızı gezdim hakikaten çok güzel. Mağaralar konusunda birinci önceliğimiz mağaranın önüne bir tanıtım merkezi oluşturmak. Ama bu tanıtım merkezi sadece Gökgöl mağarasını değil şehrimizdeki bütün mağaraların tanıtımını sağlayacak bir merkez olacak. Bu çabalarımız neticesinde büyük bir fotoğraf ortaya çıkacak ardından gereken adımları atacağız."

Kaynak: AA