'Yeni Nesil Tasarım Ve Dönüşüm Projesi' Atatürk Üniversitesi'nde Başladı

Atatürk Üniversitesi’nde başlatılan ’Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi’ kapsamında geniş katılımlı bir ortak akıl buluşması gerçekleştirildi.

'Yeni Nesil Tasarım Ve Dönüşüm Projesi' Atatürk Üniversitesi'nde Başladı
Rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı yürütücülüğünde, başlatılan projeye Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekilleri Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Rektör Prof.Dr. Çomaklı, “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi’nin amacı Atatürk Üniversitesinin özgün bir yeni nesil üniversite olarak konumunun tanımlanması, sistemlerinin tasarlanması ve uygulama adımlarının atılmasıdır” dedi.

Bir üniversitenin öğretim üye profilinin değişmesinin o üniversitenin kendini geliştirmesi için önemli bir husus olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Recep Akdağ, “Biz eğer öğrencilerin önünü açacak üniversiteler kurarsak işin çoğunu yapmış oluruz. Aykırı düşünenlere, atak davrananlara mutlaka öğrenci seviyesinde, lisans, yüksek lisans, doktora seviyesinde ön açmalıyız. Gerçekten çok zeki çocuklarımız var onların önünü açmalıyız yurt dışına gittiklerinde harikalar oluşturan dünyanın en önemli buluşlarına imza atan beyinlerimiz var” ifadelerini kullandı.

Prof.Dr. Recep Akdağ arama konferansına Başbakan Yardımcısı olarak değil Atatürk Üniversitesinin bir mensubu olarak katıldığının altını çizerek, oluşturulacak stratejilerin mutlaka göstergelerinin olması ve kısa süreli olarak bu göstergelerin izlenmesi gerektiğini söyledi.



Akdağ, Açıklanan proje süresinin on dört ay gibi uzun bir süre olduğunu, planlama aşamasının kısaltılarak uygulama aşamasının genişletilmesini önerdi.
Kaynak: İHA